Epres clafoutis omlós (pâte brisée) tésztaágyon
sponsored links
A clafoutis (ejtsd: klafuti), vagyis tejes pite egy sült francia desszert, mely tradicionálisan fekete cseresznyével készül.
Korábban próbáltam a sok-sok "eredeti" recept alapján, de valahogy nem nyerte el a tetszésünket, kissé gyümölcsös-tejes tojásrántotta érzésünk volt, majd késõbb a készítettem egy réteslapos verziót, ami már sokkal inkább ízlett, bár szerintem még mindig távol állt az igazitól.
Korábban próbáltam a sok-sok "eredeti" recept alapján, de valahogy nem nyerte el a tetszésünket, kissé gyümölcsös-tejes tojásrántotta érzésünk volt, majd késõbb a készítettem egy réteslapos verziót, ami már sokkal inkább ízlett, bár szerintem még mindig távol állt az igazitól.
A Tésztavarázs könyv tesztelésekor figyeltem fel a könyvben szerepló clafoutis-ra, amely minden eddigihez képest eltérõ volt, omlós tésztaágy övezte a tejes-gyümölcsös tölteléket, így kézenfekvõ volt, hogy kipróbáljam. Az elsõ adag omlós tészta (pâte brisée) után a saját ízlésünkre alakítottuk a receptet és elkészült ez az egyszerû, de szemet gyönyörködtetõ finomság.
Noha minimális változtatást eszközöltünk, az biztos, hogy a kiindulási recept eredeti francia :-)
Noha minimális változtatást eszközöltünk, az biztos, hogy a kiindulási recept eredeti francia :-)
EPRES CLAFOUTIS OMLÓS TÉSZTAÁGYON 22-es formára (egészségesebb összetevõk)
tésztához:
25 dkg liszt (tönköly fehér, durum)
15 dkg vaj
5 dkg porcukor (nyers nád, nyírfa)
1 db tojás (bio, vagy szabadtartású) ...