EPRES-CITROMOS GRÍZES PITE (villámgyorsan)
sponsored links
epres-citromos grízes pite |
Az egyik legtöbbet letöltött receptem a barackos grízes pite. Most elkészült a citromos-epres változata. Szerintem ez a recept, most így a tökéletes. Hihetetlenül pillekönnyû a tésztája és isteni finom. Csak ajánlani tudom mindenkinek, ráadásul 25 perc alatt elkészül. Lusták, kezdõk és idõhiánnyal küzdõk imádni fogják.
Hozzávalók
10 dkg liszt
10 dkg búzadara
10 dkg nádcukor
1/2 tasak sütõpor
1 késhegynyi szódabikarbóna
2 egész tojás
0,7 dl étolaj
2,2 dl tejföl
1 citrom reszelt héja
1 citrom reszelt héja
25 dkg eper
porcukor a szóráshoz
Elkészítés
A lisztet, grízt mérd ki, töltsd egy tálkába, keverd el benne a sütõport és a szódabikarbónát.
A tojásokat habosítsd ki a nádcukorral, reszeld bele a citromhéjat, majd add hozzá az étolajat, keverd el benne, végül mehet bele a tejföl is.
Elegyítsd el a nedves keveréket a lisztes keverékkel, közben facsard bele a citromlevet is.
Egy kisebb tepsit ( 25 x 25 cm) bélelj ki sütõpapírral. ( a legegyszerûbb, ha csap alá tartod, majd összegyûröd a markodba, kisimítod és így könnyen felveszi a tepsi formáját)
Borítsd a tésztát a tepsibe, a tetejét pedig pakold tele eperrel.
A sütõt melegítsd elõ 175 fok légkeverésre.
Amíg felmelegszik a sütõ, addig hagyd pihenni a tésztát a tepsiben, majd told a forró sütõbe és 18-20 perc alatt készre sül.
Rácson hagyd kihûlni, porcukrozd le a tetejét.
Melegen nehéz szépen szeletelni, érdemes várni vele egy kicsit.
epres-citromos grízes pite |
Csak, mert szeretem...kreatív gasztroblog
A Facebookon és Instagrammon is