Epres cheesecake fagyiszendvics
sponsored links
Sok-sok blogon láttam már különféle gyümölcsös cheesecake-fagyikat, amelyeknek általában az a közös vonásuk, hogy egy sajtkrém (általában Philadelphia) alapú, gyümölcsös fagyit dúsítanak kekszmorzsával, kekszdarabokkal. Már régen ki akartam próbálni ezt a fagyit, hiszen a sajttorta is nagy kedvencem. Én azonban nem kekszmorzsák formájában csempésztem a fagyiba a sajttorta kekszes alapját, hanem sajttorta-szendvicset készítettem: a Philadelphia sajtos, epres fagyit két vékony zabkeksz közé töltöttem be. A fagyialapot a fahéjas-ringlószilvás jégkrémnél leírt, és jól vizsgázott sütõs módszerrel készítettem: az epret cukorral és balzsamecettel sütöttem össze, így vesztett víztartalmából, és plusz karamelles ízt kapott.
Hozzávalók 6 fagyiszendvicshez:
Fagyialap:
- 15 dkg eper
- 1-2 ek. cukor
- 2 tk. balzsamecet
- 4 púpos ek. Philadelphia krémsajt
- 3 tk. nyírfa porcukor/sima porcukor (ízlés szerint mehet több is)
- 1 kk. vaníliakivonat
- 6 ek. habtejszín
Zabkeksz:*
- 12 dkg liszt (nálam tönköly fehérliszt) ...