Epres bodzavirágzselé
sponsored links
Ezt a finomságot kis késéssel tudom csak megmutatni, de jövõre is lesz tavasz!
Bodzavirágot az erdõ alján szedtem, távol a forgalmas úttól - még az esõ elõtt, így a sok illatos virágpor mind a mi lekvárunkat gazdagította.
Egy nagy üveget telezsúfoltam a bogárkáktól megszabadított virágfejekkel úgy, hogy két citrom is belekerült; majd feltöltöttem vízzel. A hûvös kamrában pihent két napot.
Ezután a vizet leszûrtem és cukorral fõzni kezdtem. Közben néhány marék megmosott epret sûrûre fõztem, botmixerrel pürésítettem.
A bodzazseléhez hozzákevertem az eperpürét, majd pektinnel beállítottam a kívánt állagot.
Csírátlanított üvegekbe töltöttem a ragyogó színû zselét, néhány perces fejenállás után behúzódtak a hûtõtáskába dunsztolódni.
Mesés reggeli kerekedett másnap: frissen sült zsemle és epres bodzavirágzselé.