Epres bodzavirágzselé

2014-06-18

sponsored links

Ezt a finomságot kis késéssel tudom csak megmutatni, de jövõre is lesz tavasz!

Bodzavirágot az erdõ alján szedtem, távol a forgalmas úttól - még az esõ elõtt, így a sok illatos virágpor mind a mi lekvárunkat gazdagította.



Egy nagy üveget telezsúfoltam a bogárkáktól megszabadított virágfejekkel úgy, hogy két citrom is belekerült; majd feltöltöttem vízzel. A hûvös kamrában pihent két napot.
Ezután a vizet leszûrtem és cukorral fõzni kezdtem. Közben néhány marék megmosott epret sûrûre fõztem, botmixerrel pürésítettem.

A bodzazseléhez hozzákevertem az eperpürét, majd pektinnel beállítottam a kívánt állagot.



Csírátlanított üvegekbe töltöttem a ragyogó színû zselét, néhány perces fejenállás után behúzódtak a hûtõtáskába dunsztolódni.



Mesés reggeli kerekedett másnap: frissen sült zsemle és epres bodzavirágzselé.

Folytats a blogon ... muskatlibufe.blogspot.com/2014/06/epr...

sponsored links

Keres?s