EPRES BATYU LEVELES TÉSZTÁBÓL

2014-05-15

sponsored links

/FAGOTTINI CON LE FRAGOLE/

..............miutan van egy teli kedvencunk: az Almas batyu, hat miert ne lehetne epres-tavaszi valtozata?
Ha nincs, akkor talaljuk ki, nem igy van? :-) :-) Tettem bele kortet, mert nem akartam szin tiszta eperbol
kesziteni..... finom lett.... :)


Hozzavalok: (6 batyuhoz):

25 dkg leveles teszta, teglalap alakura nyujtva (24x36 cm)
2 korte, 3 nagy szem eper (vagy 6 kisebb)
5 dkg kristalycukor, 1 csomag vanilias cukor
4-5 keksz (nalam mogyoros vagyis mandulas csok volt) durvara torve
1 tojas
3 dkg vaj



A 2 kortet meghamozzuk, maghazat kivagjuk, es vekony szeletekre vagjuk.

Egy serpenyoben felolvasztjuk a vajat, beleszorjuk a 2 fele cukrot, kisse megolvasztjuk,
majd beletesszuk a felszeletelt kortet, es 1 kanal vizet adunk hozza.
Lassu tuzon addig fozzuk, amig a levet elfotte, es a korte meg nem puhult. (kb 15 perc)
Ekkor fakanallal durvara torjuk a puha kortet.


A leveles tesztabol derelye-mettszovel 12x12 cm-es negyszogeket vagunk, 6 db jon ki
belole.
Mindegyik kozepebe rakunk a durvara tort kekszbol, erre halmozunk a vanilias
kortebol, majd felbevagott epret teszunk a tetejere.


A negyszogek 4 csucsket osszefogjuk, megtekerjuk, es az ujjunkkal a nyitott reszeket
osszenyomkodjuk, hogy lehetoseg szerint sules kozben ne nyiljanak ki.


A batyukat felvert tojassal megkenjuk, sutopapirral belelt tepsibe rakjuk, es
190 fokos sutoben kb 20 perc alatt keszre sutjuk.
Langyosra hutjuk, porcukorral megszorjuk. Friss eper-szemekkel talaljuk.





Folytats a blogon ... pizzorante.blogspot.com/2014/05/epres...

sponsored links

Keres?s