Epres-banános torta
sponsored links
Errõl a receptrõl csak annyit szeretnék írni hogy mennyei és minden cukrászsütit megelõzött a sorban nálunk. Puha és krémes és nem édes csak gyümölcsízû.
Hozzávalók:
5 tojás
20 dkg dió
egy kk foszfátmentes sütõpor
15 dkg vaj (vagy ghí)
3 nagy banán (jó ha jó puha)
5 szem eper
2 ek méz
kb 3-4 dkg étcsoki
Elkészítés:
a diót ledaráljuk és a tojássárgákkal és a sütõporral összekeverjük. A tojásfehérjét kemény habbá verjük és óvatosan beleforgatjuk a diós masszába. Elõmelegített sütõben 22-25 percig sütjük 170 fokon. Utána rácson kihûtjük. A krém pedig a vajat jól elkeverjük hogy krémszerû legyen és hozzáadjuk az összenyomogatott banánt. Majd hozzáadjuk a mézet is. A piskótát ketté vágjuk és megtöltjük a krém felével majd a tetejére tesszük a másik felét és az egész tortát beborítjuk a maradékkal. A tetejére eperszemeket szétvágjuk és azzal díszítjük majd a csokival megcsorgatjuk. Tehetünk a közepébe is amikor a krémmel megtöltjük. Ha van idõ akkor hûtõben állhat egy kicsit.
Hozzávalók:
5 tojás
20 dkg dió
egy kk foszfátmentes sütõpor
15 dkg vaj (vagy ghí)
3 nagy banán (jó ha jó puha)
5 szem eper
2 ek méz
kb 3-4 dkg étcsoki
Elkészítés:
a diót ledaráljuk és a tojássárgákkal és a sütõporral összekeverjük. A tojásfehérjét kemény habbá verjük és óvatosan beleforgatjuk a diós masszába. Elõmelegített sütõben 22-25 percig sütjük 170 fokon. Utána rácson kihûtjük. A krém pedig a vajat jól elkeverjük hogy krémszerû legyen és hozzáadjuk az összenyomogatott banánt. Majd hozzáadjuk a mézet is. A piskótát ketté vágjuk és megtöltjük a krém felével majd a tetejére tesszük a másik felét és az egész tortát beborítjuk a maradékkal. A tetejére eperszemeket szétvágjuk és azzal díszítjük majd a csokival megcsorgatjuk. Tehetünk a közepébe is amikor a krémmel megtöltjük. Ha van idõ akkor hûtõben állhat egy kicsit.