Epres-banános cobbler

2012-05-31

sponsored links

Tegnap este a tv paprikára kapcsoltam, mikor épp cobblert készítettek. Már éppen kanalazták a gyümölcsökre a tésztát, sajnos így nem is sikerült elkapni a receptet, de nagyon gusztának tûnt. Gondoltam, hogy megcsinálom én is a magam cobblerjét, bármi áron!
Egy tálba felkarikáztam a banánt és az epret, majd megszórtam fahéjjal, tonkabbal és rétesliszttel, majd jól elkevertem. Egy másik tálba elkevertem a tejszínt a tojással, hozzáadtam a liszteket, sütõport, cukrot és kicsit eldolgoztam. Egy tepsi aljára vaj darabokat raktam, beleöntöttem a gyümölcsöket, megszórtam pisztácia és mandula darabokkal, végül a tésztát rákanalaztam. Meghintettem egy kanál cukorral és ment a 160°C-os sütõbe 35-40 percre.
Igazán egyszerû és rettentõ finom!
Olyan mintha a nagymama csinálta volna - jellemezték a szomszédok, ami igazán jól esett. :)

1 kg gyümölcs eper és banán vegyesen
2 ev lágy barna cukor
1 csomag sütõpor
1 ev fahéj
fél tonkabab reszelve
2,5 dl tejszín
2 ev rétesliszt (gyümölcsökre) ...


Folytats a blogon ... pisztacia.blog.hu/2012/05/31/epres_ba...

sponsored links

Keres?s