Eperzselés szaloncukor
sponsored links
Hozzávalók( 24 db): 20 dkg mirelit eper, 4 evõkanál méz, 1 evõkanál citromlé, 20 gr zselatin; a bevonathoz: 10 dkg étcsokoládé
Elkészítése: az epret egy edénybe tesszük, hozzáadunk 1dl vizet és 1 evõkanál citromlevet, majd 2-3 percig fõzzük. A megfõtt epret turmixoljuk vagy villával összetörjük, majd belekavarjuk a mézet és a zselatint. 5-10 percig hagyjuk a zselatint feloldódni, majd jól összekavarjuk és újból felforrósítjuk. 12x16 cm-es formába öntjük és legalább 5 órát szilárdulni hagyjuk. Ha a zselé megkeményedett, 2x4 cm-es darabokba vágjuk. A csokoládét vízgõz fölött megolvasztjuk (ne hevítsük túl nagyon), majd félrevesszük és állandóan kavarva langyosra hûtjük, hogy a zselé ne ...