Epervaj birsalmával sûrítve tartósítószer nélkül

2017-06-12

sponsored links






A címet olvasva rögtön felmerül három kérdés.






1)
Hogyan lehetséges a tavaszi epret az õszi birsalmával házasítani?
Nos úgy, hogy a birsalma volt elõbb ?
Amikor termett tavaly, natúr, minden nélkül, csak összeturmixolva fõztem be.
Most pedig elõvettem a kamrapolcról.

2)
Miért adtam a birsalmavelõt az eperhez?
Hogy besûrítse. Nem akartam sokáig fõzni, nem akartam bolti sûrítõt használni.

3)
Miért vaj?
Nem, nincs semmi köze az igazi tejszínbõl készült vajhoz.
Egyszerûen így hívják textúrájában a vajra emlékeztetõ nagyon krémes,
többször turmixolt, és/vagy szitán áttört lekvárt 
(készíthetünk még más gyümölcsbõl, zöldségbõl sõt olajos magokból).





Epervaj

Hozzávalók
eper
20 % birsalma-velõ
15 % cukor
vaníliarúd


Így csináltam

- Az epret befõzéshez elõkészítettem: többször megmostam, kicsumáztam, fazékba raktam.
- Felforraltam.
- Beleraktam a vaníliarúd kikapart magjait.
- Hozzáadtam a cukrot.
- Hozzáadtam a birsvelõt.
- Összeturmixoltam.
- Összeforraltam.
- Újra turmixoltam. Sokáig, krémesre.
- A befõzés szabályai szerint elõkészített  üvegekbe kanalaztam
és száraz dunsztban hagytam kihûlni.
A befõzés elõkészítésérõl és a száraz dunsztról itt írtam:



sûrû, krémes

Röviden
A birsvelõt, a vaníliamagokkal és 15 % cukorral felforralt eperhez adtam.
Botmixerrel többször, egészen krémesre turmixoltam.






Eperlekvárok, dzsemek a blogon, összefoglaló:





Gyermek Barátnõmtõl ? kaptam a csokrot ?
















Folytats a blogon ... szeretetrehangoltan.blogspot.com/2017...

sponsored links

Keres?s