Eperszörp
sponsored links
Eperszörp
Hidegen eltéve. Nagyon finom lesz, egyszerû módszerrel.
Az eper minden egyes részét hasznosítjuk, mert a lé kinyerése után a visszamaradt gyümölcshúst elkészítjük lekvárnak, ami szintén nagyon finom reggelire vajas kenyérre kenve.
Az epret alaposan megmossuk, kicsumázzuk.
Elõkészítjük a sterilizált üvegeket.
Ahány kiló gyümölcs, annyi késhegynyi borkõsav és annyi mokkáskanál szalicil megy a gyümölcshöz. De ha nagyon sterilen dolgozunk, akkor a szalicilt elhagyhatjuk. Viszont ebben az esetben a késhegynyi helyett egy mokkáskanál borkõsavat tegyünk a gyümölcshöz.
A gyümölcsöt összenyomkodjuk a kezünkkel. Ne turmixoljuk, mert elveszti a színét, plusz nem fog annyi levet ereszteni.
A gyümölcspépet elkeverjük 6 dl felforralt, majd visszahûtött vízzel, ezután szûrve lecsepegtetjük.
Én ezt úgy csináltam, hogy egy nagyobb fazékra rátettem egy fém szûrõt, amit kibéleltem textil pelussal.
Ebbe tettem a gyümölcspépet és hagytam egy napig had csöpögjön.
A végén még kipréseltem belõle az utolsó cseppet is.
Az így kapott levet lemérjük és literenként 1 kg cukrot elkeverünk benne.
Ha feloldódott a cukor, üvegekbe töltjük és lezárva a kamra polcára tesszük. Nekem 2 db 720 ml-es üveg lett teli, plusz egy fél literes üveg kb. 3/4-éig.
Hígítva fogyasztjuk.
A maradék gyümölcspépet ízlés szerinti cukorral és némi vaníliával lekvárnak gyorsan megrotyogtattam és egy elõre sterilizált üvegbe töltöttem. Lett egy üveg lekvárom is.
Ugye, hogy nem is nehéz. Ha már szörp, legyen házi. Ebben tutira gyümölcs van.
Ha tetszett ez a piros ragacsos ital, csatlakozz hozzám a Facebookon is.
Hidegen eltéve. Nagyon finom lesz, egyszerû módszerrel.
Az eper minden egyes részét hasznosítjuk, mert a lé kinyerése után a visszamaradt gyümölcshúst elkészítjük lekvárnak, ami szintén nagyon finom reggelire vajas kenyérre kenve.
Az epret alaposan megmossuk, kicsumázzuk.
Elõkészítjük a sterilizált üvegeket.
Ahány kiló gyümölcs, annyi késhegynyi borkõsav és annyi mokkáskanál szalicil megy a gyümölcshöz. De ha nagyon sterilen dolgozunk, akkor a szalicilt elhagyhatjuk. Viszont ebben az esetben a késhegynyi helyett egy mokkáskanál borkõsavat tegyünk a gyümölcshöz.
A gyümölcsöt összenyomkodjuk a kezünkkel. Ne turmixoljuk, mert elveszti a színét, plusz nem fog annyi levet ereszteni.
A gyümölcspépet elkeverjük 6 dl felforralt, majd visszahûtött vízzel, ezután szûrve lecsepegtetjük.
Én ezt úgy csináltam, hogy egy nagyobb fazékra rátettem egy fém szûrõt, amit kibéleltem textil pelussal.
Ebbe tettem a gyümölcspépet és hagytam egy napig had csöpögjön.
A végén még kipréseltem belõle az utolsó cseppet is.
Az így kapott levet lemérjük és literenként 1 kg cukrot elkeverünk benne.
Ha feloldódott a cukor, üvegekbe töltjük és lezárva a kamra polcára tesszük. Nekem 2 db 720 ml-es üveg lett teli, plusz egy fél literes üveg kb. 3/4-éig.
Hígítva fogyasztjuk.
A maradék gyümölcspépet ízlés szerinti cukorral és némi vaníliával lekvárnak gyorsan megrotyogtattam és egy elõre sterilizált üvegbe töltöttem. Lett egy üveg lekvárom is.
Ugye, hogy nem is nehéz. Ha már szörp, legyen házi. Ebben tutira gyümölcs van.
Ha tetszett ez a piros ragacsos ital, csatlakozz hozzám a Facebookon is.