Eperszörp

2014-05-10

sponsored links

Felsorakozott az idén eddig készült akácvíz és bodzaszörp mellé az eperszörp is.

Hozzávalók:

1,5 kg eper
1 liter víz
25 dkg cukor vagy 30 dkg méz




Elkészítése:


A palackokat alaposan elmosom, ha tehetem kifõzéssel csírátlanítom.

Az epret alaposan megmosom, a csumáját eltávolítom. Feldarabolom, majd összeturmixolom.

Befõzõlábasba öntöm, hozzáteszek 1 liter vizet és a cukrot/mézet, majd felforralom.
Az esetlegesen képzõdõ habot szûrõkanál segítségével eltávolítom.

Pár perc múlva máris üvegekbe töltöm. Az üvegek tetejét a két celofános módszerrel zárom. Leírás: itt.

Fogyasztáskor hígítjuk.


Folytats a blogon ... lettudatoskonyha.blogspot.com/2009/05...

sponsored links

Keres?s