Eperszörp
sponsored links
Felsorakozott az idén eddig készült akácvíz és bodzaszörp mellé az eperszörp is.
Hozzávalók:
1,5 kg eper
1 liter víz
25 dkg cukor vagy 30 dkg méz
Elkészítése:
1,5 kg eper
1 liter víz
25 dkg cukor vagy 30 dkg méz
Elkészítése:
A palackokat alaposan elmosom, ha tehetem kifõzéssel csírátlanítom.
Az epret alaposan megmosom, a csumáját eltávolítom. Feldarabolom, majd összeturmixolom.
Befõzõlábasba öntöm, hozzáteszek 1 liter vizet és a cukrot/mézet, majd felforralom.
Az esetlegesen képzõdõ habot szûrõkanál segítségével eltávolítom.
Pár perc múlva máris üvegekbe töltöm. Az üvegek tetejét a két celofános módszerrel zárom. Leírás: itt.
Fogyasztáskor hígítjuk.
Az epret alaposan megmosom, a csumáját eltávolítom. Feldarabolom, majd összeturmixolom.
Befõzõlábasba öntöm, hozzáteszek 1 liter vizet és a cukrot/mézet, majd felforralom.
Az esetlegesen képzõdõ habot szûrõkanál segítségével eltávolítom.
Pár perc múlva máris üvegekbe töltöm. Az üvegek tetejét a két celofános módszerrel zárom. Leírás: itt.
Fogyasztáskor hígítjuk.