Eperszörp-alaprecept
sponsored links
Tegnap gyorsan nekiláttam a befõzésnek, mert az eper egy nagyon hamar romlandó gyümölcs, ráadásul a barátommal nemsokára összeköltözünk, és kijelentette, hogy márpedig lekvár, és szörp nélkül nem léphetem át a küszöböt.
Elõször a szörpöt készítettem el, bár a végeredményt inkább szirupnak nevezném, hiszen elég tömény oldat lett a végeredmény. Alig várom már, hogy kipróbáljam, szerintem akár sütikhez is zseniális lehet, viszont az az érzésem, hogy inkább szódával felöntve fogjuk megiszogatni.
Az epret megmossuk.
Zöldjét eltávolítjuk.
Kisebb darabokra vágjuk.
Egy nagyobb átmérõjû lábosba tesszük, majd vízzel felengedjük.
Felforraljuk, majd 5-10 percig tovább fõzzük.
Leszûrjük.
Az így kapott "elõszörpöt" visszaöntjük a lábosba.
Hozzákeverjük a cukrot.
Újra felforraljuk, és hagyjuk, hogy egy kicsit besûrûsödjön.
Még forrón a fertõtlenített üvegekbe töltjük.
Légmentesen lezárjuk az üvegeket, majd 5 percre fejjel lefelé fordítjuk azokat.
Becsavarjuk egy tiszta konyharuhába, és legalább egy éjszakát pihentetjük.
Sweet tipp: ha mindenképpen tartósítószert szeretnél adni a szörpödhöz, akkor speciális erre a célra gyártott tartósító szert válassz.( Pár száz forintért kapható az üzletekben.) Ezt a leszûrés után, egy kevés elõszörppel melegítsd össze, amíg a szemcsék elolvadnak, és így add a cukrozott részhez.
Hûvös, sötét helyen, akár 6 hónapig is eláll.
Sweet tipp: a befõzéshez szükséges edények fertõtlenítéséhez praktikákat a facebook oldalamon olvashatsz.
https://www.facebook.com/blogthesweetlife
TOVÁBBI NAGYON SZÉP NAPOT KÍVÁNOK MINDEN KEDVES OLVASÓMNAK!
/Mademoiselle Marshmallow/