Eperszörp-alaprecept

2014-05-26

sponsored links


commission__strawberry_jam_by_cute_creations-d4f564n.jpgTegnap gyorsan nekiláttam a befõzésnek, mert az eper egy nagyon hamar romlandó gyümölcs, ráadásul a barátommal nemsokára összeköltözünk, és kijelentette, hogy márpedig lekvár, és szörp nélkül nem léphetem át a küszöböt.
Elõször a szörpöt készítettem el, bár a végeredményt inkább szirupnak nevezném, hiszen elég tömény oldat lett a végeredmény. Alig várom már, hogy kipróbáljam, szerintem akár sütikhez is zseniális lehet, viszont az az érzésem, hogy inkább szódával felöntve fogjuk megiszogatni.

 receptlap_1.jpg

Az epret megmossuk.
Zöldjét eltávolítjuk.
Kisebb darabokra vágjuk.
Egy nagyobb átmérõjû lábosba tesszük, majd vízzel felengedjük.
Felforraljuk, majd 5-10 percig tovább fõzzük.
Leszûrjük.
Az így kapott "elõszörpöt" visszaöntjük a lábosba.
Hozzákeverjük a cukrot.
Újra felforraljuk, és hagyjuk, hogy egy kicsit besûrûsödjön.
Még forrón a fertõtlenített üvegekbe töltjük.
Légmentesen lezárjuk az üvegeket, majd 5 percre fejjel lefelé fordítjuk azokat.
Becsavarjuk egy tiszta konyharuhába, és legalább egy éjszakát pihentetjük.

Sweet tipp: ha mindenképpen tartósítószert szeretnél adni a szörpödhöz, akkor speciális erre a célra gyártott tartósító szert válassz.( Pár száz forintért kapható az üzletekben.) Ezt a leszûrés után, egy kevés elõszörppel melegítsd össze, amíg a szemcsék elolvadnak, és így add a cukrozott részhez.

Hûvös, sötét helyen, akár 6 hónapig is eláll.

eperkem.png

 

Sweet tipp: a befõzéshez szükséges edények fertõtlenítéséhez praktikákat a facebook oldalamon olvashatsz.

https://www.facebook.com/blogthesweetlife

 

TOVÁBBI NAGYON SZÉP NAPOT KÍVÁNOK MINDEN KEDVES OLVASÓMNAK!

/Mademoiselle Marshmallow/

Megosztom Facebookon! Megosztom iWiWen! Megosztom Twitteren! Megosztom Google Buzzon! Megosztom Google Readeren! Megosztom Tumblren!


Folytats a blogon ... thesweetlife.blog.hu/2014/05/26/eper_...

sponsored links

Keres?s