Eperszezon?

2012-05-15

sponsored links


Szezonja van az epernek, de hisz ezt tudjátok. A gasztroblogosok oldalait finomabbnál finomabb epres desszertek, különleges receptek árasztják el. Ilyenkor, meg amikor itt május közepén 8 fok van (éjszakai minusz 1), otthon Pesten meg 30 nagyon elszomorodik a szívem...
Az idénygyümölcsök fogyasztása itt inkább olyan nyögvenyelõsen megy...vágyunk is rá, de aztán amikor a boltban/zöldségesnél megvesszük a méregdrága elõre becsomagolt, több ezer km-t megtett zöldséget-gyümölcsöt jövünk rá, hogy inkább a polcon kellett volna hagyni. Csalódottságunk akkor ér a tetõfokára, amikor otthon meg is kóstoljuk a drága portékát....Sem az íz, sem az állag, semmi sem jó benne, kuka.
Így vagyok én az itteni eperrel is. A többségét Hollandiából, Spanyolországból hozzák be. Hatalmasra felfújt, agyonkezelt, íztelen vagy legjobb esetben is vízízû az áru.
Ír földeken is megterem ám az eper, de legtöbbször az sem váltja be a hozzá fûzött reményeket. John állítja, hogy gyerekkorában, szülei kertjében termett epernek párja sem volt, ír eper forever.:)

De hogy valami jót is írjak, tegnap kellemesen csalódtam. A helyi szupermarket polcain integettek felém az ...

Folytats a blogon ... dublinfelettazeg.blogspot.com/2012/05...

sponsored links

Keres?s