Epermisu - tojás nélküli krémmel

2014-06-02

sponsored links

Rengeteg eper terem a kertünkben, nem gyõzzük szedni és nem gyõzzük enni. Persze azért mindig elfogy, mert imádjuk. Én legalábbis számolatlanul bírom enni - csak megmosom és úgy natúr majszolgatom. De azért ilyen finomság is készül belõle, mint például ez az epermisu. ...és mivel a tiramisunál nagyon bejött nekünk a tojás nélküli verzió, most is anélkül készült.

A fotókon szereplõ kézmûves kerámiák megtalálhatók a webáruházban is
az alábbi linken: www.gabriellawebaruhaza.hu
Hozzávalók: 4-6 személyre
- 20 dkg babapiskóta
- 25 dkg mascarpone
- 40-50 dkg eper
- 1 kisebb citrom leve
- 2 csomag vaníliás cukor
- 2 csapott evõkanál porcukor (vagy ízlés szerint)
- 2 dl habtejszín
- 1 csomag habfixáló
 

Elkészítés:
1. A megmosott eper felét pürésítjük a citrom levével és kb. fél dl vízzel. (pürésíthetjük botmixerrel vagy villával is) Az állaga olyan legyen, mint egy hígabb mártás.
A maradék gyümölcsöt picit vastagabbra felszeleteljük.
2. A mascarponét elkeverjük a vaníliás cukorral + 1 csapott evõkanál porcukorral.
3. A habtejszínt kemény habbá verjük a maradék 1 csapott evõkanál porcukorral (vagy ízlés szerinti porcukorral) és hozzáadjuk a habfixálót is - majd összekeverjük a mascarpone-s krémmel.
4. A babapiskótát megmártogatjuk az eperpürében és elkezdjünk kirakni vele egy kb. 20x20 cm-es üvegtálat (tepsit, jénai tálat vagy tálcát). A piskóta rétegen elosztjuk a habos krém felét, erre sorban rátesszük az eperszeleteket, majd újabb eperpürében mártogatott piskótaréteg következik, melyet beborítunk a maradék habos krémmel.
5. Néhány órára hûtõbe tesszük, hogy a babapiskóta átpuhuljon. (este is elkészíthetjük és éjszakára betesszük a hûtõbe)
6. Tálaláskor eperszemekkel és mentalevéllel díszítjük a tetejét.




...és még néhány fotó az epermisuról :)



Jó étvágyat!
Forrás: Édes élet magazin

Folytats a blogon ... gabicsek.blogspot.com/2014/06/epermis...

sponsored links

Keres?s