Eperleves

2014-06-04

sponsored links

Hozzávalók:
1 liter víz
3 evõkanál méz
1 kávéskanál õrölt fahéj
néhány szem szegfûgszeg
csipetnyi só
1 citrom
50 dkg eper
1 csomag epres pudingpor
3 dl tej
2 dl tejszín
vaníliakivonat

A vizet a mézzel, az õrölt fahéjjal, szegfûszeggel, csipetnyi sóval, citromkarikákkal és kevés kifacsart citromlével felforraljuk. Közben az epret megtisztítjuk, megmossuk, kisebb darabokra vágjuk.
Az eperdarabkákat összeturmixoljuk, a pudingport a tejjel csomómentesre keverjük. A fûszerekkel ízesített forró vízbe beleöntjük az epres masszát, majd a pudinggal összefõzzük. Végül a tejszínt is hozzákeverjük, hogy még selymesebb legyen. Kihûtve tálaljuk. Tetszés szerint díszítjük, tejszínhabbal, eperszemekkel, én citromkarikával és apróra vágott, pirított mandulával tálaltam.


Folytats a blogon ... konyhavirtuoz.blogspot.com/2014/06/ep...

sponsored links

Keres?s