Eperleves

2014-05-30

sponsored links

Múlt hétvégén felvértezve magunkat vödrökkel és ládákkal,elindultunk epret szedni ,mert eperlekvárt fõzni kell:)
Elõtte még beugrottunk a kedvenc zöldségesemhez,ahol viszont ládaszámra állt a friss eper az ország több pontjáról,több méretben,több árban.A legolcsóbb még a "szedd magad" epernél is olcsóbb volt és gyönyörû.
A családom nagy örömére ezért ott vettem 2 ládával.Majd délután a barátnõm is ellátott még néhány kilóval ,amit az Édesanyja kertjében szedett.Így aztán készült rebarbarás eperlekvár,narancsos-vaníliás eperlekvár,epres tiramisu ,eperszörp majd 2 nap múlva eperleves is.
Most így:)                                                                          






 Hozzávalók:
-70 dkg eper
-3 ek.barna cukor(+ annyi sima cukor amennyire édesen szeretitek)
-1 tk. reszelt gyömbér(elhagyható)
-5 dl víz
-2 dl tejszín
-2-3 karika citrom
-1-2 rúd vanília magja
-fahéj

A cukrot karamellizálom,rádobom az epret ,a vaníliát és gyömbért.Amikor levet engedett és kissé szétmentek a szemek(néhány perc)botmixerrel összeturmixolom.Felöntöm vízzel,beledobom a citromkarikát,ízesítem és megvárom amíg felforr.1-2 perc után hozzáöntöm a tejszínt(hõkiegyenlítéssel) és amint újraforr elzárom a lángot.

Jól behûtve tálalom.Elsõ körben vaníliafagyival ettük.
Második kört már csak a gyerekek ettek(mert mire hazaértünk már hûlt helye volt )mégpedig úgy ,hogy hideg tejjel hígítottak rajta.

Folytats a blogon ... napfenyesfuszer.blogspot.com/2014/05/...

sponsored links

Keres?s