Eperlekváros piskótatekercs
sponsored links
Villámgyors süti, amit mindenki imád. Ki eperlekvárral, ki barackkal, de csokikrémmel, vaníliakrémmel, nutellával is életképes. Nyammm Zsófi receptjét használtam, köszi Anyukám:)
Hozzávalók:
1 nagy tekercshez
6 tojás
6 ek. liszt
6 ek. cukor
3 ek. víz
csipet só
eperlekvár
Elkészítés:
1. A sütõt elõmelegítjük 180 fokra, a gáztepsit kibéleljük sütõpapírral.
2. A tojások fehérjét egy csipet sóval nem túl kemény habbá verjük, majd folyamatos keverés mellett egyenként hozzáadjuk a tojássárgákat, evõkanalanként a cukrot, a vizet, végül szintén evõkanalanként a lisztet.
3. Mikor egynemû a massza, belesimítjuk a tepsibe és 15-20 perc alatt készre sütjük. Tûpróbát végezzünk, de tapasztalt háziasszonyok és piskótasütõk a piskóta érintésébõl is tudhatják, mikor van kész. :)
4. Még melegen megszórjuk pici porcukorral és feltekerjük úgy, hogy miközben tekerjük, folyamatosan fejtjük le róla a sütõpapírt.
5. Kicsit hûlni hagyjuk, letekerjük, megkenjük vékonyan eperlekvárral és újra feltekerjük.
Megszórjuk gazdagon porcukorral és akár tálalhatjuk is ujjnyi vastag szeletekre vágva, de pár óra pihenés után az igazi.:)