Eperlekvár kétszer
sponsored links
Mielõtt még bárki is azt gondolná, gyorsan rögzíteném, nem vagyok gyakorlott lekvárfõzõ, eddig inkább csak kísérletezésbõl, szórakozásból készült nálam. Imbiszen szerepelt is a Paprika Feinkost részét képezõ sütõtöklekvár, tavaly õsszel pedig az egyik utolsó adagból paradicsomlekvárt fõztem. Itt is a vége, szóval tényleg igazat mondtam.
A mostani fõzés úgy kezdõdött, hogy kaptam otthonról egy nagyobb doboz epret, azt leszállítottam egy vidéki helyszínre, ahol nõ a kertben rebarbara és levendula is, hát ezek után magam is úgy éreztem, itt a lehetõség, ellenállni felesleges. Az eper+levendula kombinációt tavaly nyáron nagyon szerettük a morzsa alatt, rebarbarával pedig közismerten jó barátok, hát ideje volt kipróbálni. Így is lett.
A lekváros akciót természetesen a legnagyobb hõségre idõzítettem, de azzal nyugtattam magam, hogy inkább én izzadjak, az eper a dobozban kevésbé hõálló. A legkevésbé szeretett fázis pedig a csumázás volt, sikerült olyan pozícióban tartani a hátam, hogy biztosan megfájduljon a végére, pedig igazán nevetséges mennyiséggel kellett megküzdenem. Panasz vége. Tanácsokkal Herr Paprika mamája látott el, és ezeket követve szépen, komótosan megfõztem a lekvárokat, hogy aztán a nap további részében nem kevés büszkeséggel gondoljak a végeredményre. Hat kisebb üveget töltöttem meg, a levendulásból kiszorult egy kóstolónyi, legalább volt mit lefényképezni, és persze tesztelni a zsûrivel, akik elfogadhatónak ítélték. Na jó, igazából megdicsérték.
Itt a vége, lekvár fõ.
Levendulás és rebarbarás eperlekvár ...