Eperlekvár

2012-05-29

sponsored links


Imádok lekvárt készíteni! Azért mert gyors, és a kamra büszkeségei. A hétvégén epres tiramisut készítettem, ahhoz válogattam az epret és annyira barátságos áron volt, hogy bírtam ellenállni, vettem lekvárnak valót is. Itthon rögtön neki láttam, és egy óra múlva ott díszelgett a kamrapolcon a 8 piros kis üveg.
 A lekvár fõzését nem bonyolítom túl, a 3:1 Befõzõcukrot használom, és ezt most pont azért írtam le, mert tényleg fél óra az egész.
Az epret megmossuk, kicsumázzuk. Botmixerrel leturmixoljuk az epret, és egy nagyobb lábosban a befõzõcukorral összefõzzük. Mikor már folyamatosan forr, rászámolunk plusz egy percet, lehabozzuk és már tölthetjük is a ...

Folytats a blogon ... bakeann.blogspot.com/2012/05/eperlekv...

sponsored links

Keres?s