Eperkrémleves mézes joghurttal
sponsored links
Hûsítõ nyári leves egy kis extrával
Sajnos nem nagyon szeretem a gyümölcsöket, persze vannak kivételek. Az egzotikus gyümölcsökért kifejezetten odavagyok, a hazaiak közül pedig az eper és a málna kedvencem.
Nemrég sikerült hazai termelõtõl viszonylag olcsón egy nagy adag epret beszereznem, napokig azt ettük, persze fõztem is vele.
Elõször is egy isteni finom, de végtelenül egyszerû krémleves készült. Egyetlen újdonság az összetevõk közt a chia mag, ami már szinte bárhol beszerezhetõ és pozitív élettani hatásainak sora végtelen. Meg persze az íze is nagyon jó
Tejszínes eperkrémleves mézes chia-magos joghurttal
Hozzávalók 4 fõre:
70 dkg eper + pár db a díszítéshez
1 vanília magjai (vagy 2 zacskó vaníliás cukor)
Ízlés szerint porcukor vagy más édesítõ
1,5 dl habtejszín
3 dl görög joghurt
2 ek méz
1,5 ek chia mag
A chia magot és a mézet simára keverjük a joghurtban, 5-6 órára hûtõbe tesszük, idõnként átkeverjük.
Az eprek szárát kivágjuk, a gyümölcsöket egy lábasba tesszük. Felengedjük vízzel, de ne lepje el. Felforraljuk, hozzáadjuk a vanília magjait vagy a vaníliás cukrot. 5 percig fõzzük, majd az egészet összeturmixoljuk. Visszaöntjük a lábasba, belekeverjük a tejszínt és ízlés szerint beédesítjük. Teljesen kihûtjük.
Tálaláskor néhány kanál levest tányérba szedünk, a közepükre kanalazunk a joghurtból, a maradék, néhány darabba vágott eperrel díszítjük.
Ha tetszett ez az írás, csatlakozz hozzám a Facebookon is további receptekért, tippekért, érdekességekért!
Sajnos nem nagyon szeretem a gyümölcsöket, persze vannak kivételek. Az egzotikus gyümölcsökért kifejezetten odavagyok, a hazaiak közül pedig az eper és a málna kedvencem.
Nemrég sikerült hazai termelõtõl viszonylag olcsón egy nagy adag epret beszereznem, napokig azt ettük, persze fõztem is vele.
Elõször is egy isteni finom, de végtelenül egyszerû krémleves készült. Egyetlen újdonság az összetevõk közt a chia mag, ami már szinte bárhol beszerezhetõ és pozitív élettani hatásainak sora végtelen. Meg persze az íze is nagyon jó
Tejszínes eperkrémleves mézes chia-magos joghurttal
Hozzávalók 4 fõre:
70 dkg eper + pár db a díszítéshez
1 vanília magjai (vagy 2 zacskó vaníliás cukor)
Ízlés szerint porcukor vagy más édesítõ
1,5 dl habtejszín
3 dl görög joghurt
2 ek méz
1,5 ek chia mag
A chia magot és a mézet simára keverjük a joghurtban, 5-6 órára hûtõbe tesszük, idõnként átkeverjük.
Az eprek szárát kivágjuk, a gyümölcsöket egy lábasba tesszük. Felengedjük vízzel, de ne lepje el. Felforraljuk, hozzáadjuk a vanília magjait vagy a vaníliás cukrot. 5 percig fõzzük, majd az egészet összeturmixoljuk. Visszaöntjük a lábasba, belekeverjük a tejszínt és ízlés szerint beédesítjük. Teljesen kihûtjük.
Tálaláskor néhány kanál levest tányérba szedünk, a közepükre kanalazunk a joghurtból, a maradék, néhány darabba vágott eperrel díszítjük.
Ha tetszett ez az írás, csatlakozz hozzám a Facebookon is további receptekért, tippekért, érdekességekért!