Eperkrémleves
sponsored links
Eperszezon idején az epres palacsintatorta mellett ez a másik olyan étel, ami mindig elkészül. A korábbi gyakorlathoz képest kicsit (vagy talán nem is olyan kicsit) változtattam a recepten, és így lett tökéletes, most már mindenkinek ízlett és mindenki nyugodtan ehetett is belõle. Szóval eredetileg 4 dl fehérbor kell bele, ami valljuk be, valóban elviszi kissé az ízvilágot, arról nem is beszélve, hogy a gyerekek nem igazán ehetnek így belõle. A fehérbort tej váltotta fel, majdnem 4 dl, a maradék pedig egy kis vörösbor volt, ami nagyon jól passzolt az eper ízéhez. Lehûtve, tetején tejszínhabbal tálalva tényleg nagyon finom, könnyed leves. Sok sikert hozzá!
Hozzávalók:
- 11,5 dl tej
- 4 dkg liszt
- 4 dkg vaj
- 60 dkg eper
- 15-20 dkg kristálycukor
- 0,5 dl vörösbor ...