Eperkrémes túrós csokoládétorta
sponsored links
Hozzávalók a piskótához:
5 db tojás
140 g. cukor
140 g. liszt
fél csomag sütõpor
20 g. kakaópor
4 evõkanál olaj
Továbbá: vaj és liszt a forma kikenéséhez
Hozzávalók a krémhez:
200 g. eper
200 g. cukor
40 g. zselatinpor
250 ml. habtejszín
250 g. túró
Hozzávalók a a bevonathoz:
10 dkg. étcsokoládé
1 teáskanál olaj
Hozzávalók a díszítéshez:
4 db eper
5 dkg fehér csokoládé
1 mokkáskanál olaj
Elkészítése:
A tésztához a tojások sárgáját keverjük habosra a cukor felével.
A fehérjéket verjük kemény habbá a többi cukorral, és forgassuk a tojásos keverékbe.
Dolgozzuk bele a kakaóporral elvegyített lisztet, sütõport és az olajat,töltsük 26 cm átmérõjû,kivajazott,liszttel megszórt tortaformába,és elõmelegített sütõben,160-fokon
( gáz 2 fokozat) süssük kb. 45 percig,vagyis tûpróbáig.
Sütés után,kissé hagyjuk hûlni,majd borítsuk ki a formából.
A kihûlt piskótát vízszintesen vágjuk félbe.
A töltelékhez a leöblített epret daraboljuk fel,a cukor felével együtt fõzzük puhára 1 deci vízben, és nyomkodjuk át szitán A zselatint szórjuk a forró pürébe és kevergetve oldjuk fel benne.
A tejszínt verjük fel a maradék cukorral, és a habot forgassuk a krémesre kevert túróba.
Dolgozzuk bele az eperpürét.
Az egyik tortalapot helyezzük vissza a tortaformába és kenjük el rajta a tölteléket.
Ne ijedjünk meg ha kissé folyós a töltelék ,majd megdermed a hûtõben.
Tegyük rá a másik tortalapot és egy éjszakára tegyük a hûtõbe.
Másnap, a félbe vágott eperszemeket az olajjal felolvasztott fehér csokoládéba mártjuk és a hûtõbe tesszük kb. 10 percre dermedni.
Az étcsokoládét az olajjal együtt felolvasszuk és a tortaformából kivett tortánkra öntjük úgy hogy az oldalán kissé lefolyjon.
A csokoládéba mártott eperszemekkel díszítjük és ismét a hûtõbe tesszük dermedni.
Meleg késsel szeleteljük.
Eperkrémes túrós csokoládétorta készítése videó képekben:
A recept megjelent a 2017. Küldd el a recepted , Filléres ételek / különszámában.