Eperkrémes torta
sponsored links
Eperkrémes torta |
Dorka unokám születésnapjára
3 tojásos vizes piskóta
3 tojás
3 ek hideg víz
6 ek kristálycukor(nálam barna nádcukor)
6 ek finomliszt
1 tk vaníliás cukor
1 tk sütõpor
A tojásfehérjéket a vízzel kemény habbá vertem, ezután adtam hozzá a cukrokat, amivel még tovább vertem. Aztán egyenként beledolgoztam a tojássárgákat, a gépi habverõ legkisebb fokozatán, majd apránként beleszitáltam a sütõporral összekevert lisztet, szintén kis fokozaton gépi habverõvel összeelegyítettem. Sütõpapírral bélelt 18 centi átmérõjû kapcsos tortaformába öntöttem a masszát, és 180 fokra elõmelegített sütõben 25 perc alatt megsütöttem. Tûpróbát végeztem! A sütõ ajtaját fakanállal kitámasztva asütõben hagytam kihûlni, majd éles késsel körbevágtam úgy vettem ki a formából.
Eperkrém:
fél kiló földieper
80 gramm fõzõs eperpuding
3 kanál cukor
1 deci víz
20 deka vaj
Az eperre rászórtam a cukrot,ráöntöttem a vizet és összeturmixoltam, majd ebben a sûrû lében fõztem meg az eperpudingot. Hagytam kihûlni és akkor összekevertem a szobahõmérsékletû vajjal. Még egy kicsit kellett édesíteni.
A 3 lapba vágott piskótát kívül-belül bekentem a krémmel, és a torta hûtõbe került egy éjszakára. Reggel szeletelt eperrel, citromfû levéllel dekoráltam.
Isten éltesse sokáig, erõben, egészségben, boldogságban, szeretetben! ?