Eperkrémes mogyorótorta.
sponsored links
Nem is olyan régen sütöttem csokoládés-mogyorótortát, és akkor annyira ízlett ez a tészta, hogy rögtön el is határoztam, hamarosan ismételni fogom. Mivel lisztet nem tartalmaz, így liszt-érzékenyek is nyugodtan fogyaszthatják. Az ismétlés aztán nem is váratott magára sokáig, így a délutáni kávé mellé, el is készült ez az újabb változat. A tészta maradt a jól bevált csokoládés-mogyorós, csak most kicsit nagyobb formákba sütöttem, így vékonyabbak lettek a tortalapok, mint az elõzõ tortánál. A krémen viszont változtattam, mivel akkor rebarbarás-mascarpone krémmel töltöttem meg, most viszont az eperszezonnak köszönhetõen egy finom epres-ricottas krémet készítettem. Már az elõzõ torta is nagyon a kedvünkre való volt, de most ez a csokoládés-mogyorós tészta, ezzel az epres-ricottás krémmel valami mennyei finom. Ricotta helyett, használhatunk esetleg túrót, a torta úgy is garantáltan finom lesz. Csokiimádók, és eperkedvelõk, ki ne hagyják!!!!
Tészta hozzávalói 2 db 22 cm-es formához:
4 db tojás
4 ek porcukor (púpozott)
10 dkg darált mogyoró
12,5 dkg étcsokoládé (70%-os) ...