Eperkrémes eklerfánk

2012-06-01

sponsored links



Az Eklerfánk egy közkedvelt francia édessége, amely eredetileg vanília krémmel készül. Ez a szemet gyönyörködtetõ sütemény manapság sem hiányozhat egyetlen valamire való cukrászda kínálatából sem. Bármennyire is tetszetõs és kívánatos azonban, én ma már soha nem választom ha nagy ritkán betérünk egy cukrászdába. Néhányszor ugyanis igencsak megjártuk már a rettenetes, mûanyag ízû vaníliakrémekkel, amiket a sok-sok tejszínhab sem tudott elfedni.
Égetett tésztát viszont nagyon egyszerûen tudunk otthon is készíteni, csupán néhány szabályt kell betartani a siker érdekében. A tölteléket pedig úgy variáljuk, ahogy nekünk tetszik. Az epres az egyik legfinomabb változata.

Hozzávalók (14-16 db):
  • 80 g vaj felkockázva
  • 1,5 dl hideg víz
  • csipet só
  • 1 tk. cukor
  • 100 g liszt
  • 3-4 tojás
A felkockázott vajat és a hideg vizet feltesszük egy edényben forrni a sóval és a cukorral. A hideg víznek azért van jelentõsége, mert mire felforr, a vaj is felolvad, míg a meleg vízbõl több elpárologna míg a vaj felolvad.
Amint felforr hozzáöntjük a lisztet és egy fakanállal addig keverjük (max. 2-3 perc) míg az edény falától elválik. Levesszük a ...

Folytats a blogon ... limarapeksege.blogspot.com/2012/06/ep...

sponsored links

Keres?s