Eperkrém - Strawberry curd
sponsored links
Készítettem már korábban is ilyen krémet, ez a tölteléke az eperkrémes linzernek, de most friss eperbõl újra legyártottam.
Annyit mondhatok, hogy sokkal veszélyesebb és komolyabb függõséget okoz, mint a lemon curd :-)
Hozzávalók
200 g eper
3 tojássárgája
120 g cukor
20 g étkezési keményítõ
fél citrom leve
1 teáskanál vaníliakivonat
50 g vaj
A epret botmixerrel pürésítjük, majd szitán áttörjük, hogy a magok kikerüljenek belõle.
A tojássárgáját a cukorral, a keményítõvel, a vaníliával csomómentesre keverjük és hozzáadjuk az epervelõhöz.
Fél citrom levét belefacsarjuk és lassú tûzön folyamatosan kevergetve besûrítjük.
Belekeverjük a vajat és langyosra hûtjük.
Üvegbe töltjük és lezárva felhasználásig hûtõben tartjuk.
Süteményekbe tölthetjük vagy csak úgy, önállóan is fogyaszthatjuk.