Eperhabos kocka

2018-05-27

sponsored links




Hozzávalók 25 x 35 cm-es kapcsos tepsihez


A kakaós laphoz
2 tojás
12 dkg cukor
1,5 dl tej
30 ml olaj
20 dkg liszt
15 g kakaópor
5 g sütõpor

Az eperhabhoz
50 dkg eper
40 dkg görög joghurt
8 csapott evõkanál cukor
1 csomag vaníliás cukor
5 dl tejszín
25 g zselatin

A tojásokat a cukorral és a kakaóporral alaposan kikeverjük. Hozzáadjuk az olajat, majd a tejet, végül a sütõporos lisztet is, és az egészet csomómentesre keverjük.
180 fokos sütõben megsütjük.
Az eperbõl 5 szép szemet félreteszünk a díszítéshez, a többit botmixerrel pépesítjük.
A joghurtot a cukrokkal kikeverjük
A tejszínbõl kemény habot verünk és három evõkanálnyit habzsákba töltve félreteszünk a díszítéshez.
A zselatint 0,5 dl hideg vízbe tesszük és kevergetve felforrósítjuk, majd az eperhez öntjük, amit aztán a joghurttal együtt a felvert tejszínbe forgatunk.
Az így kapott habot a tepsibe simítjuk és 4-5 órán át hûtjük.
Eltávolítjuk a tepsi oldalát, felszeleteljük a süteményt, majd a maradék tejszínhabbal, eperrel és citromfû levelekkel díszítjük.

Folytats a blogon ... citromhab.blogspot.com/2018/05/eperha...

sponsored links

Keres?s