Eperdzsem variációk - bodzavirág, rózsabors

2011-05-19

sponsored links


Az eper megjelenése különös hangulatot áraszt. Persze van már eper decemberben is, de amikor a piacon az árusok fele piroslik, és ha elhaladunk mellettük megszédülünk az aromától, akkor biztosan tudhatjuk, hogy tombol a tavasz, hamarosan újra itt a nyár. Korábban nem voltam egy nagy befõzõ, de pár éve ez megváltozott. Kényelmes, hûvös nagy spájzom van, ahol a tárolás feltételei adottak, és mi tagadás imádom magam készíteni az ételeket, már csak a tartalomkontrol miatt is! Eperdömping még csak most kezdõdik, elkezdtem a tesztfõzést.

Bodzavirágos eperdzsem

Elkészítési idõ:    45 perc
Mennyiség:          2 üveg (370 ml)
Fõzés:                  30-35 perc

Hozzávalók:
1 kg eper
160 g cukor
2 ek ribizlizselé (vagy més természetes pektin)
8 bodzavirág
só...

Folytats a blogon ... nyarikonyha.blogspot.com/2011/05/eper...

sponsored links

Keres?s