Eperdzsem, Levendulás meggy-eperdzsem

2012-06-09

sponsored links


Anyukámék jóvoltából minden évben viszonylag nagyobb mennyiségû, nagyon finom, jóízû eperhez jutunk ilyentájt. Amellett, hogy degeszre esszük magunkat, készítek belõle levest, desszertet, minden évben készül pár üveg dzsem is, mindig ugyanazzal a módszerrel. Idén a hagyományos dzsem mellett készítettem egy adag levendulás-meggyeset is, nagyon finom lett. A képeken is látszik talán, hogy a meggyes változat mennyivel sötétebb, kellemesen érzõdik benne a meggy és az eper íze is, sõt, még a levendulát is ki-kiérezni belõle. Sok sikert hozzá!

Hozzávalók az eperdzsemhez:
  • 2 kg eper (tisztán mérve)
  • kb. 60 dkg cukor ...

Folytats a blogon ... hankka.blogspot.com/2012/06/eperdzsem...

sponsored links

Keres?s