Eperbõr, avagy az egészséges gumicukorka
sponsored links
Ez egy nagyon piros bejegyzés lesz, tele sok-sok eperrel. Szóval az eperbõr... nem tudom másképp fordítani, ez angolul is strawberry leather. Gyümölcsbõr is lehet, mert más gyümölcsbõl is el lehet készíteni. Ki is fogom próbálni sárgabarackból és õszibarackból is. Nemcsak gyerekeket, hanem felnõtteket is elkápráztathatunk vele. Elkészítése egyszerû, csak sok idõ, amíg elkészül, de megéri várni rá.
Már tavaly az utamba sodort egy receptet az élet, akkor is nagyon tetszett, de valahogy a megvalósításra nem került sor. Néhány hete újra találkoztam vele és annyira magával ragadott, hogy a a találkozás után néhány órával már a sütõben száradt a leendõ gumicukorka. Érdemes várni vele, amíg az eper ára nem a csillagos ég, mert sokszor fogjuk elkészíteni, fõleg olyanok, akiknek van gyerekük. Inkább ilyet egyenek, mint egészségtelen gumicukrot.
Miért egészségtelen a gumicukor? Nézzük csak mi van benne... nagyon sok cukor, zselatin, mindenféle mesterséges színezék, aromák és E-betûs egyéb cuccok. A zselatin pedig állati csontokból - állítólag ló- és tehéncsontokból vonják ki - készül. A gumicukorban szinte semmi természetes nincsen, mondhatjuk, hogy egy mûanyag vegyipari termék. Remélem erre emlékezni fognak azok, akik a következõ vásárláskor a pénztárnál sorban állva a csábító színes cukorkákra tekintenek.
A nyers táplálkozást gyakorlók aszalógépben készítenek ilyet és ehhez hasonló dolgokat. Aszalógép híján ...