Eperbor

2014-03-16

sponsored links

Nemrég az Epermester Gasztro oldalon volt egy receptverseny, amin az Epermester Pincészet által forgalmazott isteni finom eperborhoz illõ ételeket kellett készíteni. Küldtem egy desszertet is, de az egy régebbi receptem átalakítása volt, a rozé helyett itt eperbort használtam. Nagyon finom lett, ha lehet, még ?epresebb? :)

A nagyobb durranás, az egy eperborral készített kacsamell volt, igazi színes-ízes ünnepi étel. Ezért a receptért elnyertem a Legjobb eperboros receptért járó díjat, egy üveg Epervért, ami egy különlegesen finom száraz eperbor.

DSC_6477s

És íme, maga a recept:

Eperborban párolt kacsamell chilis-mézes eperraguval és kapros sütõtökpürével

DSC_5694s

Hozzávalók 4 fõre:

4 db kacsamell (kb. 25 dkg-osak)

2 dl eperbor

2 ek vaj

30 dkg eper

1 chili

Só, bors

2 ek méz

1 közepes méretû, körte formájú sütõtök

1 ek vaj

4 ek kapor

Kb. 1 dl tej

Só, bors



A sütõtököt felszeleteljük, a magvait kivágjuk, 200 fokos sütõben puhára sütjük. Kikanalazzuk a héjából a tökhúst, a kaporral, a vajjal és annyi forró tejjel pürésítjük, amennyivel krumplipüré állaga lesz.

A húst négyzetesen beirdaljuk, vigyázva, hogy ne vágjuk át a zsírréteget.

DSC_5684s

A bõr nélküli oldalát sózzuk, borsozzuk. Egy serpenyõt felhevítünk, bõrrel lefelé belefektetjük. Addig sütjük nagy lángon, míg a bõr ropogós barnára sül. Ekkor megfordítjuk, takarékra vesszük a lángot, kiöntjük a zsírt. Beletesszük a vajat, mikor elolvadt, beleöntjük az eperbort. Mikor felforr, lefedjük, 8-10 perc alatt készre sütjük a húsokat (aki rózsaszínre szeretné a belsejét, annak elég kb. 4 perc).

Kivesszük, kis idõre félretesszük, melegen tartjuk. A maradék szaftot nagy lángon kissé besûrítjük, beleöntjük az apró kockákra vágott epret és chilit, picit megsózzuk. Rácsorgatjuk a mézet, még mindig nagy lángon kevergetve pár perc alatt besûrítjük a ragut, de ne fõzzük szét nagyon a kockákat.

DSC_5687s

Tálaláskor pár kanál sütõtökpürét tányérra teszünk, mellészedünk az eperraguból, ráültetjük a felszeletelt kacsamellet.

DSC_5688s


Hasonló bejegyzések:





Változatok egy formára


O
Zöldségek színesen


O
Egy csipet Andalúzia?


989
Nyertesek 2.




Folytats a blogon ... atetovaltlanykonyhaja.cafeblog.hu/201...

sponsored links

Keres?s