Eper-túró torta
sponsored links
Ajánlom azoknak, akik még kezdök a konyhában és azoknak is akik profik, viszont kevés idejük van valami finomat készíteni. 1 óra alatt lazán kész lehet vele mindenki ( a hülési idöt nem számoltam bele!)
Nagyon mutatós, finom krémes, gyümölcsös. És nyakunkon a tavasz; jön az eperszezon.
A piskótához:
2 tojás
2 e.k. víz
80 g cukor
1 cs. vaniliás cukor
50 g liszt
1 t.k sütöpor
40 g darált mandula
A krémhez:
250 g tejszín
1 cs. vaniliás cukor
1 cs. habfixáló
50 ml zsíros tej
1 cs. eperízü túrókrémpor (Quarkfein)
250 g krémes túró (Lidl-s)
kb. 100 g eper
porcukor
Kibéleltem egy 26 cm-es tortaformát papírral és a sütöt elömelegítettem 160°-ra (légkeveréses)
A 2 tojást 2 evökanál vízzel a habverö legmagasabb fokozatán 1-2 perc alatt habosra kevertem. Hozzáadtam a cukrot és a vaniliás cukrot és további 2 percig kevertem. Beleforgattam a sütöporos lisztet és a mandulát, majd a tortaformába öntöttem a masszát. 15-18 perc alatt készre sütöttem. A formában hagytam teljesen kihülni. Amikor kihült a sütöpapírt könnyedén lehúztam, a piskótát tortatálra fektettem.
A krémhez a tejszínt a vaniliás cukorral és a fixálóval kemény habbá vertem. A krémport a tejjel alaposan kikeveretem és hozzádolgoztam a túrót is. Végül beleforgattam a tejszínt, óvatosan, hogy ne törjön össze. Nyomózsákba töltöttem és apró halmokat nyomkodtam a piskóta tetejére. Az epret megmostam, megtisztítottam, majd feleztem, negyedeltem és a krém tetejére rakosgattam. Megszórtam porcukorral. Tálalás elött mindenképp hütöben pihentessük!