Eper torta

2013-07-03

sponsored links

Ez a torta sem ma készült mar. Talán meg kicsi lányunk keresztelõjére. Egyszerû és finom. Akkor még nem igazán értékelte a színeket és mintákat,így nem burkoltam.
Hozzávalók:
Tészta
1nagy tejföl
3tojás
15e.k liszt
15e.k cukor
15e.k dió
3k.k szódabikarbóna
Krém
2cs epres puding
8dl tej
25dkg margarin
25dkg porcukor
60dkg eper
Tetejére:
Eper
1cs színtelen tortazselé
2,5 dl víz
A laphoz az összes hozzávalót összekeverjük és sütõpapíros, 26-os formába egészben megsütjük, majd 3-ba vágjuk.
A pudingot kikeverjük 2 dl tejjel,majd a többivel és kevergetve felfõzzük. Kihûtjük. Kanalanként adagolva hozzákeverjük a kihabosított porcukros margarint.
Betöltjük a tortat. Lap,1/3krém és a krémbe emeletenként apróra darabolt epreket nyomkodunk.... A krém 1/3-át a tetejére és díszítésnek használjuk fel.
Kirakjuk eperrel, a tortazselét elkészítjük a csomagoláson leírtak szerint és a közepétõl indulva ráöntjük. néhány órára hûtõbe tesszük.




Folytats a blogon ... fozni-jo.blogspot.com/2013/07/eper-to...

sponsored links

Keres?s