Eper tejföllel
sponsored links
Eper tejföllel |
Mostanában mindig befõzök, ma is egész nap "kukoricáztam", ezért nem is sütemény volt a desszert.
Még a fõ eperszezonban felfigyeltem több blogon erre a "bonyolult" édességre, de leginkább Mági bejegyzése gyõzött meg róla, hogy ezt nekem is ki kell próbálnom, illetve az e bejegyzésben található Hamvas Béla leírás.
Recept se kell hozzá, csak eper, porcukor meg tejföl. Ezeket kell rétegezni, aztán pár órát érni hagyni. Nem kell túl hidegnek lennie, legmegfelelõbb hõmérséklet a pincehideg (a hûtõ legalsó polca).
Vettem a piacon fél kiló folytonérõ földiepret, alapos mosás után a nagyobb szemeket kettévágva, a kisebbeket egészben egy porcelán tál aljára egy sor epret raktam, amit megszórtam csakúgy gondolomra
kristálycukorral, mert siettem és nem akartam darálni, aztán beborítottam tejföllel. Így rétegeztem, míg az anyagok elfogytak - tejfölbõl egy nagy pohárral használtam el (330 grammos). Tetejét megszórtam apróra vágott mentával.
Várakozáson felül finom volt, csak ajánlani tudom mindenkinek! Köszönöm az ötletet Máginak!
Finom levet eresztett |