Eper-spárga lekvár vadrózsaszirommal
sponsored links
Tavaly is elég sok lekvárt, kompótot tettem el, de mióta csatlakoztam a Befõzünk! csoporthoz, folyton befõzésen jár az eszem. Chriesi blogján olvastam a spárgás eperlekvárról, és mivel mindkettõ volt itthon, ki kellett próbálnom. A receptet nem követtem pontosan, rögtönözve fõztem a lekvárt a két összetevõbõl, és úgy éreztem, valami még hiányzik belõle. Tavaly eper- és cseresznyelekvárhoz is tettem bodzavirágot, de ebbe valahogy nem tudtam elképzelni. Maradtam viszont a gyümölcs-virág párosításnál, és a vadrózsa szirmai tökéletesnek bizonyultak. Így legalább belekerült a lekvárba valami helyi, vadon termõ alapanyag is, még nagyobb öröm lesz enni belõle télen(?). Úgy 2-3 maréknyit szedtem, beledobtam a lekvárba és fõztem kb. 10 percig - isteni finom rózsillata- és íze lett tõle.
Hozzávalók:
egy csomag spárga (fehér), fél kg. eper, 2-3 marék ...