Eper-rebarbara-lime-fahéj-vanília-citromfû lekvár variációk
sponsored links
"Nem fájt-nem fájt, köszönöm a lekvárt:)!" Már nem nagyon emlékszem miért is és mikor használtuk ezt az okos mondást az oviban, de az biztos, hogy életem végéig beitta magát az emlékeimbe és az agyamba, csakúgy mint ez a két isteni lekvár:) Soha többet bolti, ezt most komolyan mondom! Még sosem készítettem lekvárt, fõleg nem rebarbara felhasználásával és mondhatni az eper-rebarbara páros lenyûgözõ! Na, a másik se kutya, de az eper-reparbara-lime-fahéj nyerte a közönség szavazást...Ezelõtt nem vásároltam még rebarbarát, sõt enni sem ettem....egyedül a kedvenc Lindt csokimból ismertem (amit már nem találok egy ideje), az epres-rebarbarás fehércsokiból. A befõzés hasonló kattanás lesz szerintem, mint a beinduló kenyérsütésem:) Úgyhogy kedves olvasóim, itt a tavasz-nyár induljon a nagy befõzõ szezon, hogy legyen mibõl élni télire és felidézhessük ezeket az ízélményeket a hûvös téli napokon is majd:)
Befõttes üvegek elõkészítése
1. A befõttes üvegeket forrásban levõ vízben fõzzük pár percig, hogy lefertõtlenítsük, majd a tûzhelyben melegítsük õket 50 fokon a tetejükkel együtt, amíg meg nem töltjük lekvárral.
Eper-vanília-citromfû lekvár (bal oldali)
Hozzávalók (3 db 200ml üveghez):
650 g eper
1 rúd vanília
1 db thai citromfû ...