Eper minden mennyiségben

2017-06-07

sponsored links


Egyetlen kislányom nagyon szerencsésnek mondhatja magát, hiszen a szülinapját minimum egy hétig ünnepeljük. Egyszer a napján otthon, egyszer az oviban, egyszer hétvégén a családdal és egyszer a barátaival. Mondanom sem kell, ehhez természetesen minden alkalomra külön-külön torta dukál. Külön kérésre ezúttal a legfinomabbik receptjét is közkinccsé teszem, amely a www.chloedelice.blogspot.hu alapján készült. A tortára nincsenek szavak, csodás finomság, nem csak szülinapra. Fogadjátok sok-sok szeretettel!


Frasier torta

Hozzávalók:
a piskótához: 
150 g egész tojás
90 g cukor
75 g finomliszt
20 g kukoricaliszt
fél citrom héja
a vaníliás mousseline-hoz :
500 g tej
1 vaníliarúd
60 g tojássárgája
125 g cukor
50 g keményítõ
175 g puha vaj
500 g eper
a sziruphoz:
50 g cukor
3 ml víz
fél citrom leve
a zseléhez:
200 g eper 
3 zselatinlap

A sütõt melegítsük elõ 180 C-osra. 
A liszteket keverjük össze egy tálban.
A cukrot és a tojást tegyük egy hõálló tálba és vízgõz felett folyamatos keverés mellett melegítsük 47 C-osra. Ha elérte a hõmérsékletet vegyük le és kezdjük el robotgéppel habosítani, amíg le nem hûl. Ekkor kapcsoljuk ki a gépet és reszeljük bele a citrom héját, majd spatulával óvatosan forgassuk bele a lisztet. Öntsük a tésztát 18 cm-es tortaformába és süssük kb. 15 percig. Ha megsült vegyük ki és hûtsük ki. Ha kihûlt vágjuk ketté a tésztát. 

Készítsük el a krémet. A tejet és a vanília kikapart magját melegítsük fel. A tojások sárgáját a cukorral és a keményítõvel keverjük ki, majd lassan öntsük rá a meleg tejet. Tegyük vissza a tûzhelyre és sûrítsük be. Öntsük át egy keverõtálba és habverõvel verjük amíg lehûl 30 C-osra. Folyamatos keverés mellett adagoljuk hozzá a lágy vajat és keverjük el benne. Szép sima selymes krémet kell kapnunk.

A sziruphoz a hozzávalókat öntsük egy kis tálba és forraljuk fel, amíg besûrûsödik. Tegyük félre hûlni. 

Állítsuk össze a tortát. A piskóta lap egyik felét tegyük egy tányérra és tegyünk köré egy 20 cm-es tortakarikát.Locsoljuk meg a piskótát a szirup felével. Rakjuk körbe félbevágott eperrel és öntsük rá a krém felét. A maradék epret vágjuk apróra és szórjuk a krémre. Tegyük rá a következõ piskótalapot, locsoljuk meg a maradék sziruppal és öntsük rá a többi krémet. Hûtsük hûtõben 2 órát. 

A zseléhez az epret vágjuk apróra és fõzzük pár percig. Turmixoljuk le. A zselatinlapot áztassuk hideg vízbe, csavarjuk ki és tegyük a leturmixolt eperhez. Hagyjuk hûlni, majd öntsük rá a tortára. Tegyük vissza a hûtõbe és hagyjuk megdermedni. 



Folytats a blogon ... lelekkonyha.blogspot.com/2017/06/eper...

sponsored links

Keres?s