Eper leves ( low carb)
sponsored links
NyĂĄron gyĂŒmölcs levest gyakran csinĂĄlok, de abbĂłl Ă©n nem szoktam enni, mert cukorral Ă©s (normĂĄl) puding porral kĂ©szĂŒl. Na meg a kiskorĂș se nagyon dĂjazza, nem tudom miĂ©rt. Viszont az epret imĂĄdja, egyedĂŒl kĂ©pes egy kg ot is eleszegetni. EzĂ©rt gondoltam meg prĂłbĂĄlkozom egy kis eper levessel, hĂĄtha hajlandĂł bele dugni a bajszĂĄt. Ăs sikerem volt vele. Ezt is, mint mostanĂĄban olyan sok mindent kĂ©tfĂ©le kĂ©pen kĂ©szĂtettem. Most azt Ărom le, ahogy magamnak, ch csökkentve kĂ©szĂŒlt. Ăgy sem teljesen ch mentes ugye, az epernek köszönhetĂ”en, de azĂ©rt a low carb kategĂłriĂĄba belefĂ©r ;)
HozzĂĄvalĂłk:
- 25 dkg eper
- 1 ek u1 Norbi ( vagy mĂĄsmilyen cukormentes ) pudingpor
- 1 tk Ă©desĂtĂ” ( Ă©n zĂ©rĂł cukrot hasznĂĄltam ez 4x es erĂ”ssĂ©gĂ»)
- késhegynyi fahéj
- 1-2 db szegfûszeg
- 1 dl tejszĂn
ElkĂ©szĂtĂ©s:
Az epret megmosom, Ă©s nagyobb darabokba felvĂĄgom. Annyi vizet teszek rĂĄ, hogy fĂ©lig lepje, hozzĂĄ adom az Ă©desĂtĂ”t, a fahĂ©jat Ă©s a szegfĂ»szeget is. 5 percig forralom. Ezalatt a pudingport a tejszĂnnel csomĂł mentesen kikeverem. Az 5 perc lejĂĄrtĂĄval botmixerrel pĂ©pesĂtem a gyĂŒmölcsöt, majd hĂ” kiegyenlĂtĂ©ssel hozzĂĄ adom a tejszĂnes keverĂ©ket. 1-2 perc alatt beforralom.
Kihûtöm, és friss eperrel hûtÔ hidegen tålalom.