Eper leves ( low carb)

2017-05-11

sponsored links

NyĂĄron gyĂŒmölcs levest gyakran csinĂĄlok, de abbĂłl Ă©n nem szoktam enni, mert cukorral Ă©s (normĂĄl) puding porral kĂ©szĂŒl. Na meg a kiskorĂș se nagyon dĂ­jazza, nem tudom miĂ©rt. Viszont az epret imĂĄdja, egyedĂŒl kĂ©pes egy kg ot is eleszegetni. EzĂ©rt gondoltam meg prĂłbĂĄlkozom egy kis eper levessel, hĂĄtha hajlandĂł bele dugni a bajszĂĄt. És sikerem volt vele. Ezt is, mint mostanĂĄban olyan sok mindent kĂ©tfĂ©le kĂ©pen kĂ©szĂ­tettem. Most azt Ă­rom le, ahogy magamnak, ch csökkentve kĂ©szĂŒlt. Így sem teljesen ch mentes ugye, az epernek köszönhetĂ”en, de azĂ©rt a low carb kategĂłriĂĄba belefĂ©r ;)

HozzĂĄvalĂłk:
  • 25 dkg eper
  • 1 ek u1 Norbi ( vagy mĂĄsmilyen cukormentes ) pudingpor
  • 1 tk Ă©desĂ­tĂ” ( Ă©n zĂ©rĂł cukrot hasznĂĄltam ez 4x es erĂ”ssĂ©gĂ»)
  • kĂ©shegynyi fahĂ©j
  • 1-2 db szegfĂ»szeg
  • 1 dl tejszĂ­n
Elkészítés:

Az epret megmosom, Ă©s nagyobb darabokba felvĂĄgom. Annyi vizet teszek rĂĄ, hogy fĂ©lig lepje, hozzĂĄ adom az Ă©desĂ­tĂ”t, a fahĂ©jat Ă©s a szegfĂ»szeget is. 5 percig forralom. Ezalatt a pudingport a tejszĂ­nnel csomĂł mentesen kikeverem. Az 5 perc lejĂĄrtĂĄval botmixerrel pĂ©pesĂ­tem a gyĂŒmölcsöt, majd hĂ” kiegyenlĂ­tĂ©ssel hozzĂĄ adom a tejszĂ­nes keverĂ©ket. 1-2 perc alatt beforralom. 
Kihûtöm, és friss eperrel hûtÔ hidegen tålalom.



Folytatás a blogon ... naploszeruseg.blogspot.com/2017/05/ep...

sponsored links

Keres?s