Eper fagylalt ? géppel, gép nélkül
sponsored links
Vettem végre egy fagyi gépet. Bár nagyon is megfeleltek úgy a fagyik, ahogy gép nélkül készítettem, de mégis eltökéltem tavaly, hogy biz? Isten veszek egyet, ha lesz a Lidlben idén nyár elején.
És volt!
Azonnal be is tettem a tartályát a fagyóba.
Eper fagyi bazsalikommal
Mert igen, a fagyi gépek nagy többségének a tartályát (ha nem mindet) elõre le kell fagyasztani, vagyis legalább 24 órán át a fagyasztóban ?kell? tartani.
Ugye, ha hagyományos módon, gép nélkül készítünk fagyit, akkor ahogy elkészült, dobozba töltjük. Majd fél-1 óránként alaposan átkeverjük vagy botmixerrel átnyomjuk az egész masszát. A cél, hogy ne legyen jégkristályos. Ha ezt nem tesszük meg, akkor jégdarabkás lesz.
A fagyigép ezt hivatott nekünk 30-40 perc alatt elvégezni.
A tartály hûti a masszát, közben a lapát folyamatosan keveri, és bár az oldalára odafagy a fagyi (ami sokakat zavar), semmit nem ront a fagyi minõségén.
Tehát lássuk a receptet a szeder fagyi mintájára:
20 dkg eper megtisztítva
15 dkg porcukor
citromlé ízlés szerint
14 dkg joghurt (egy kis doboz)
1-2 evõkanál tejföl
2 dl habtejszín
Az epernek leszedjük a zöldjét, megmossuk, leszárítjuk és botmixerrel pürésítjük.
Ha nem akarjuk az eper magjait viszont látni a fagyiban, passzírozzuk át a pépet.
Hozzákeverjük a cukrot, citromlevet, a joghurtot és a tejfölt. Lehet csak joghurttal, illetve csak tejföllel is.
A tejszínt habbá verjük. Ez állati tejszín esetében lehetetlen, csak ebbe nem gondoltam bele, mikor megvettem, így nem lett habos, de azért vertem kicsikét, hogy némi levegõ kerüljön bele?.
A tejszínt és az epres masszát összeforgatjuk.
Most vesszük ki a gép tartályát a fagyóból és elindítjuk a keverõ lapátot. A betöltõ nyíláson át ? eleinte lassan ? csurgatjuk bele a keveréket, majd semmi dogunk nincs, mint megvárni, hogy kellemesen selymessé keverje a fagyinkat.
Nekem 40 perc volt.
Elég híg maradt, de ez nem a gép hibája volt. A tartály jég hideg volt még háromnegyed óra múlva is, úgyhogy a fagyit mûanyag dobozba átkanalaztam , ellötyköltem a hûs tálat és visszatettem a fagyóba készülvén a következõ adagra.
A leírásában az is benne van, hogy elképzelhetõ, hogy ilyenkor még nem kemény a fagyi, ha keményebben szeretnénk, tegyük a fagyasztóba. Én beraktam ugye mûanyag dobozban és rá pár órára is gyönyörûen kanalazható, selymes, krémes fagyit tudtam adagolni, ami a sima, gép nélkül kevert fagyiknál azért nem mûködik. Általában azokat fogyasztás elõtt 10-15 perccel ki kell venni, hogy picit melegedjen, hogy adagolni lehessen.
Szépen lehet kanalazni. Kávékaviárral és bazsalikom levéllel tálaltam.
Eper fagyi kávékaviárral és bazsalikommal
A következõ beszerzendõ gép: az ostyasütõ!
Szóval pozitív élménnyel zárult az elsõ közös élményünk Fuxival.
Megállapítom: szeretem!
Remélem sokáig készít nekünk finom fagyikat! Következõnek fõzött fagyival próbálkozom.
További fagyi receptek a blogon:
CSOKOLÁDÉ
VANÍLIA
ÕSZIBARACK
CITROM
GÖRÖGDINNYE
SZEDER
GRILLÁZS
NARANCS
Ha tetszett az eper fagyi, csatlakozz hozzám a Facebookon is!
És volt!
Azonnal be is tettem a tartályát a fagyóba.
Eper fagyi bazsalikommal
Mert igen, a fagyi gépek nagy többségének a tartályát (ha nem mindet) elõre le kell fagyasztani, vagyis legalább 24 órán át a fagyasztóban ?kell? tartani.
Ugye, ha hagyományos módon, gép nélkül készítünk fagyit, akkor ahogy elkészült, dobozba töltjük. Majd fél-1 óránként alaposan átkeverjük vagy botmixerrel átnyomjuk az egész masszát. A cél, hogy ne legyen jégkristályos. Ha ezt nem tesszük meg, akkor jégdarabkás lesz.
A fagyigép ezt hivatott nekünk 30-40 perc alatt elvégezni.
A tartály hûti a masszát, közben a lapát folyamatosan keveri, és bár az oldalára odafagy a fagyi (ami sokakat zavar), semmit nem ront a fagyi minõségén.
Tehát lássuk a receptet a szeder fagyi mintájára:
20 dkg eper megtisztítva
15 dkg porcukor
citromlé ízlés szerint
14 dkg joghurt (egy kis doboz)
1-2 evõkanál tejföl
2 dl habtejszín
Az epernek leszedjük a zöldjét, megmossuk, leszárítjuk és botmixerrel pürésítjük.
Ha nem akarjuk az eper magjait viszont látni a fagyiban, passzírozzuk át a pépet.
Hozzákeverjük a cukrot, citromlevet, a joghurtot és a tejfölt. Lehet csak joghurttal, illetve csak tejföllel is.
A tejszínt habbá verjük. Ez állati tejszín esetében lehetetlen, csak ebbe nem gondoltam bele, mikor megvettem, így nem lett habos, de azért vertem kicsikét, hogy némi levegõ kerüljön bele?.
A tejszínt és az epres masszát összeforgatjuk.
Most vesszük ki a gép tartályát a fagyóból és elindítjuk a keverõ lapátot. A betöltõ nyíláson át ? eleinte lassan ? csurgatjuk bele a keveréket, majd semmi dogunk nincs, mint megvárni, hogy kellemesen selymessé keverje a fagyinkat.
Nekem 40 perc volt.
Elég híg maradt, de ez nem a gép hibája volt. A tartály jég hideg volt még háromnegyed óra múlva is, úgyhogy a fagyit mûanyag dobozba átkanalaztam , ellötyköltem a hûs tálat és visszatettem a fagyóba készülvén a következõ adagra.
A leírásában az is benne van, hogy elképzelhetõ, hogy ilyenkor még nem kemény a fagyi, ha keményebben szeretnénk, tegyük a fagyasztóba. Én beraktam ugye mûanyag dobozban és rá pár órára is gyönyörûen kanalazható, selymes, krémes fagyit tudtam adagolni, ami a sima, gép nélkül kevert fagyiknál azért nem mûködik. Általában azokat fogyasztás elõtt 10-15 perccel ki kell venni, hogy picit melegedjen, hogy adagolni lehessen.
Szépen lehet kanalazni. Kávékaviárral és bazsalikom levéllel tálaltam.
Eper fagyi kávékaviárral és bazsalikommal
A következõ beszerzendõ gép: az ostyasütõ!
Szóval pozitív élménnyel zárult az elsõ közös élményünk Fuxival.
Megállapítom: szeretem!
Remélem sokáig készít nekünk finom fagyikat! Következõnek fõzött fagyival próbálkozom.
További fagyi receptek a blogon:
CSOKOLÁDÉ
VANÍLIA
ÕSZIBARACK
CITROM
GÖRÖGDINNYE
SZEDER
GRILLÁZS
NARANCS
Ha tetszett az eper fagyi, csatlakozz hozzám a Facebookon is!