Eper dzsem és eper szörp egyszerre
sponsored links
Ha éppen tv közelben vagyok akkor egy mûsort szívesen megnézek benne. Ez pedig nem más, mint a Gasztroangyal. A múltkor pl. akkor mentem haza a munkából, amikor Szekszárdon forgattak :) Jól meg is néztem magamnak õket, mert egy pillanatra nem akartam hinni a szememnek. Aztán persze azóta már mutatták is a felvételt :) Szóval tényleg õket láttam. Ebben a mûsorban láttam, ahogy a Borbás Marcsi egyszerre készített eper szörpöt és lekvárt is. Ki akartam én is próbálni. Sikerült is jó áron epret vennem, így 5 kg-ból lett 6 üveg lekvárom és 2 üveg szörpöm :)
Hozzávalók:
- 5 kg eper
- 2 kg cukor
- 1 kiskanál borkõsav (sajnos hiába próbálkoztam eddig természetes módszerekkel nálam nem élték túl a lekvárok a beépített szekrényes klímát :( ...