Eper dzsem és eper szörp egyszerre

2012-06-16

sponsored links


Ha éppen tv közelben vagyok akkor egy mûsort szívesen megnézek benne. Ez pedig nem más, mint a Gasztroangyal. A múltkor pl. akkor mentem haza a munkából, amikor Szekszárdon forgattak :) Jól meg is néztem magamnak õket, mert egy pillanatra nem akartam hinni a szememnek. Aztán persze azóta már mutatták is a felvételt :) Szóval tényleg õket láttam. Ebben a mûsorban láttam, ahogy a Borbás Marcsi egyszerre készített eper szörpöt és lekvárt is. Ki akartam én is próbálni. Sikerült is jó áron epret vennem, így 5 kg-ból lett 6 üveg lekvárom és 2 üveg szörpöm :)

 Hozzávalók:
  • 5 kg eper
  • 2 kg cukor
  • 1 kiskanál borkõsav (sajnos hiába próbálkoztam eddig természetes módszerekkel nálam nem élték túl a lekvárok a beépített szekrényes klímát :( ...

Folytats a blogon ... pannafoz.blogspot.com/2012/06/eper-dz...

sponsored links

Keres?s