EPER DZSEM

2014-05-27

sponsored links


Anyukám is minden évben készít lekvárt. De õ a szilva és a baracklekvár mindentudója.
Tavaly is készítettem többféle dzsemet és ez nem lesz máskor az idén sem.

Kezdjük akkor az eperrel.
Most 2 kg eperbõl fõztem dzsemet, de még egy adagot akarok készíteni.

Hozzávalók:

2 kg eper
0,5 kg kristálycukor
2 csomag 3:1 Dr. Oetker Szuper dzsemfix

Az üveget mosogatógépben kimostam. Úgy idõzítettem, hogy kb. akkorra legyen elmosva amikorra a dzsem elkészül.

Az epret több vízben átmostam.
Egy nagyobb lábasba tettem ahol összetörtem.
A cukrot összekevertem a "Szuper dzsemfix"-el és ráöntöttem az eperre.
Miután felmelegedett, 5 percig zubogva forraltam.
A habot leszedtem a tetejérõl.

Rögtön az üvegekbe töltöttem, rácsavartam a tetejét és fejreállítottam. Igy hagytam 5-10 percig és már készen is volt.

Kóstolóba szinte semmi nem maradt.
Másnap fel is bontottunk egy üveggel, hogy megnézzük megdermedt-e a dzsem!!!!!!!!!!
Hát megdermedt.
Nagyon finom volt!

Hát megdermedt!
Nagyon finom volt!


Jó étvágyat!


Folytats a blogon ... piroskonyha.blogspot.com/2014/05/eper...

sponsored links

Keres?s