EPER DZSEM
sponsored links
Anyukám is minden évben készít lekvárt. De õ a szilva és a baracklekvár mindentudója.
Tavaly is készítettem többféle dzsemet és ez nem lesz máskor az idén sem.
Kezdjük akkor az eperrel.
Most 2 kg eperbõl fõztem dzsemet, de még egy adagot akarok készíteni.
Hozzávalók:
2 kg eper
0,5 kg kristálycukor
2 csomag 3:1 Dr. Oetker Szuper dzsemfix
Az üveget mosogatógépben kimostam. Úgy idõzítettem, hogy kb. akkorra legyen elmosva amikorra a dzsem elkészül.
Az epret több vízben átmostam.
Egy nagyobb lábasba tettem ahol összetörtem.
A cukrot összekevertem a "Szuper dzsemfix"-el és ráöntöttem az eperre.
Miután felmelegedett, 5 percig zubogva forraltam.
A habot leszedtem a tetejérõl.
Rögtön az üvegekbe töltöttem, rácsavartam a tetejét és fejreállítottam. Igy hagytam 5-10 percig és már készen is volt.
Kóstolóba szinte semmi nem maradt.
Másnap fel is bontottunk egy üveggel, hogy megnézzük megdermedt-e a dzsem!!!!!!!!!!
Hát megdermedt.
Nagyon finom volt!
Hát megdermedt! |
Nagyon finom volt! |
Jó étvágyat!