Eper dzsem fehér csokoládéval
sponsored links
Mint egy nagymama, vicces régen azt mondtam Én soha nem fogok lekvárt fõzni, befõttet eltenni..stb, ehhez képest már túl vagyok a Bodza szörpön, zselén, a mentás eper lekváron, a ribizli dzsemen citromfûvel megspékelve, és még csak most jön a többi, lesz sárgabarack naranccsal, almával, ribizli szörp, meggy lekvár, fekete ribizlivel..stb. Csak úgy jönnek az ötletek, hogy mit mivel keverjek, kavarjak össze!:-) És olyan jó érzés, olyan finomak és nem is olyan macerás, persze 3 literekrõl beszélünk, sõt mivel élvezem, ezért a munkás része is móka!:-) Szóval teljesen kifordultam magamból, de a szó jó értelmében, élvezem az új énemet!
A mai dzsem isteni lett a fehér csokival és kevés vaníliával egyszerûen mennyei, és mivel kevés cukrot használtam kicsit savanykás és így együtt ez a kompozíció szinte tökéletes, magában is, de tortába még inkább passzol, aminek fehér csokoládés máz a külseje!
Hozzávalók (2,5 literhez):
1150 g eper
1 tasak Dr. Oetker Dzsemfix Szuper 3:1
100 g fehér csokoládé
1 rúd vanília kikapart közepe ...