Eper-banán dzsem
sponsored links
Itt egy újabb eperdzsem, amit most egy kis banánnal kombináltam. Nagyon fincsi lett. Egyszerûen csak kenyérre kenve vagy palacsintába töltve a legjobb.
Hozzávalók 4 bébiételes üvegnyi dzsemhez:
- 50 dkg eper
- 2 nagyobb banán (kb. 15 dkg tisztán)
- 25 dkg cukor
- 1 kk Étkezési citromsav
- 0,5 tasak Dzsemfix Extra 2:1
Az epreket alaposan megtisztítjuk, a zöld részeket eltávolítjuk.
Egy tálba téve ízlés szerint pürésítjük a belekarikázott banánnal együtt (én kézzel átnyomkodtam).
Belekeverjük a cukrot, a fixet és a citromsavat.
Feltesszük fõni, és hagyjuk felforrni.
Ha felfõtt, 3 percig hagyjuk forrni.
A tetejérõl leszedjük a habot.
Elõre kimosott, kifertõtlenített üvegekbe töltjük.
Száraz dunsztban hagyjuk kihûlni.