Engadini dióskosárkák/Engadiner Nusstörtchen

2014-05-05

sponsored links

Rezept unten auch auf Deutsch

Csak úgy, most valóban csak kettõnknek sütöttem. Aztán persze, kapott belõle a szomszéd, meg a gyerekek is. Nekünk 4 darab maradt mutatóban. Nem baj, a napokban megint sütök, hiszen vinnem kell belõle Kiskõrösre...
Hozzávalók 16 darabhoz:
17, 5 dkg vaj
10 dkg porcukor
30 dkg liszt
1 tojás
1 csipet só
20 dkg tejszín
12,5 dkg porcukor
25 dkg tisztított dió
5 dkg méz
5 dkg apróra darabolt mogyoró
1 csipet  õrölt szegfûszeg
1 kezeletlen narancs héja
3 dkg vaj
Az omlós tésztához a darabokra vágott hideg vajat a cukorral, liszttel, tojással, sóval és 1-2 ek hideg vízzel gyors mozdulatokkal sima tésztává gyúrom, majd fóliába csomagolom és 1 órára hidegre teszem.
A töltelékhez a tejszínt a cukorra, mézzel egy edényben felforralom és közepes hõmérsékleten kb. 5 percig rotyogtatom. A diót durvára összevágom és a mogyoróval, narancshéjjal, szegfûszeggel, vajjal belekeverem a tejszínbe. Kb. 3 percig fõzöm.
A sütõt 180 fokra elõmelegítem. A hûtõbõl kivett omlós tésztát 16 részre osztom és lisztezett deszkán 2-3 mm vastag, kb. 11 cm átmérõjû köröket nyújtok belõlük. Sütõpapírból 32 darab 15x15 cm négyzetet vágok ki, majd kettõt egymásra fektetek úgy, hogy a felsõ papírt 45 fokkal elfordítom. (Így egy nyolcszöghöz jutok.) Az omlós tészta köröket a papírok közepére helyezem és a sütõpapírral óvatosan egy muffin forma mélyedéseibe fektetem. A tölteléket elosztom a kosárkák közepén és a sütõben kb. 35 perc alatt készre sütöm. A kész kosárkákat sütõrácson hagyom kihûlni.

***
Zutaten für 16 Stück:
175 g Butter
100 g Zucker
300 g Mehl
1 Ei
1 Prise Salz
200 g Schlagobers
125 g Zucker
50 g Honig
250 g geschälte Walnüsse
50 g gehackte Haselnüsse
1 Prise Nelkenpulver
Bio-Orange (Schale, abgerieben)
30 g Butter
Für den Mürbeteig Butter in Stückchen schneiden und mit Zucker, Mehl, Ei, Salz und 1-2 EL kaltem Wasser mit den Händen rasch zu einem Mürbteig zusammenkneten. Zu einer Kugel formen, in Frischhaltefolie wickeln und ungefähr 60 Minuten kalt stellen.
Für die FüllungSchlagobers mit Zucker und Honigin einem Topf aufkochen und bei mittlerer Hitze ca. 5 Minuten köcheln lassen. Walnüsse grob hacken, mit den Haselnüssen, Nelkenpulver, Orangenschale und Butter zur Sahne geben. Ca. 3 Minuten köcheln lassen.
Ofen auf 180 Grad vorheizen. Mürbeteig in 16 Portionen teilen und auf einer bemehlten Arbeitsfläche 2-3 mm dicke Kreise (ca. 11 cm Durchmesser) ausrollen. Aus Backpapier 32 Quadrate (15x15 cm) ausschneiden. Je 2 Backpapier-Quadrate etwas versetzt übereinanderlegen, sodass man 8 Ecken sieht. Mürbeteigkreise mittig auf die Backpapier-Quadrate legen und vorsichtig in die Vertiefung einer Muffin-Form drücken. Die Nussmasse in die Mürbeteigschälchen verteilen und 35 Minuten goldbraun backen. Auf dem Kuchengitter abkühlen lassen.

Quelle: Lisa Sweet Dreams

Folytats a blogon ... notburga.blogspot.com/2014/05/engadin...

sponsored links

Keres?s