Engadini di?torta cukorbetegeknek.
sponsored links
Advent harmadik vas?rnapj?hoz ?rkezt?nk, az adventi koszor?n meggy?jtottuk a harmadik gyerty?t, ?s egyre k?zelebb ker?l?nk az ?nnepekhez. Sz?p lassan ?ssze?ll az ?nnepi men?, ?s a s?tem?nyek is k?sz?lnek. Csal?di kedvenc n?lunk az Engadini di?torta (receptje erre a linkre kattintva tal?lhat?) melyr?l sajnos a cukorbetegs?gem miatt le kell hogy mondjak. Mivel nagyon szerettem, ?gy ?gy gondoltam hogy elk?sz?tem a cukormentes v?ltozat?t is. A t?szt?hoz t?nk?ly lisztet haszn?ltam, a t?ltel?k pedig eritrittel k?sz?lt. Az eredeti receptben a t?ltel?kbe m?z is ker?l, de ?n azt kihagytam, ?gy kicsit t?m?rebb lett, de az ?ze ?ppen a keresett ?zt adta vissza. Az oml?s t?szta, a citromos-?des t?ltel?kkel, ?s a roppan?s di?darabk?kkal nagyon finom, nekem legal?bbis nagyon ?zlik.....
T?szta hozz?val?i 20 cm-es tortaform?hoz:
15 dkg t?nk?lyb?za finomliszt
5 dkg teljes ki?rl?s? t?nk?lyliszt
10 dkg vaj
5 dkg eritrit
csipet s?
1 db toj?s (nagy)
1-2 ek hideg v?z