Enchilada - töltött palacsinta
sponsored links
Az enchilada mexikói eredetû étel. Töltött kukorica tekercset jelent (tortilla), melyet paradicsomos chillis szósszal öntenek le. A tölteléket lehet variálni. Lehet darált csirke hús, marha hús, zöldség.
Nagyon egyszerû elkésziteni, és nagyon laktató.
Hozzávalók: 5o dkg darált pulyka hús, 2 kisebb fej fehér hagyma, 4 cikk fokhagyma, olaj, só, bors, 6 db tortilla lap, 1 l paradicsomlé, chilli paprika, vagy csipõs szósz, tejföl, reszelnivaló sajt, egy mozarella golyó, friss koriander.
A hagymákat megpucolom, apróra vágom. Az egyik hagymát a paradicsomszószhoz, másikat meg a húshoz használom.
Egy serpenyõben felhevitek egy kevés olajat, hozzáteszem az egyik hagymát és a darált húst. Beletörök 2 cikk fokhagymát, sózom, borsozom. Fehéredésig piritom, és hozzáteszek egy kis maréknyi apróra vágott koriandert.
Egy másik edényben megpiritom kissé a hagymát, hozzátöltöm a paradicsom levet, sózom, beltöröm a 2 cikk fokhagymát, chilli port teszek hozzá.
A tortilla lapokat egyenként megkenem paradicsomszósszal, a közepükbe teszek egy jó nagy kanál tejfölt és darált húst, melyet úgy osztok el, hogy mind a hat lapba egyformán jusson. Palacsintaszerûen feltekerem õket. Egy hõálló edénybe öntöm a paradicsomszószt és szépen sorban belefektetem õket. A mozarella karikát apróra szaggatom és megszórom vele, majd jó sok sajtot reszelek a tetejére.
Elõmelegitett sütõben kb. 3o percet sütöm mig a sajt szépen rá nem olvad!
Guacamole-val (http://makviragesmakvirag.blogspot.com/20) és tortilla chipssel tálaltam.