Emeletes élvezet.

2011-12-27

sponsored links


Ezt a süteményt nem én készítettem,hanem a férjem,csak mégis úgy gondoltam,hogy egy bejegyzést mindenképpen megérdemel a süteménye,nagyon szépre sikerült szerintem:-)
Többször elkészítettem már ezt a süteményt ,a receptet Aliz konyhájában találtam,de még bejegyzést nem készítettem róla,én az eredeti receptõl eltérõen  kakaós piskótát szoktam sütni az alsó rétegnek,de itt most az eredeti kekszes verzió került a sütemény aljára.
Még a sógornõm megkért,ha az energiám és az idõ engedi,egy egyszerû süteményt készítsek neki a munkahelyén az évzáró bulijára,de mivel,hogy nekem más teendõim voltak:-)),így a férjemre hárult ez a feladat.
Az elsõ réteg egy kekszes összegyúrt massza, a kekszet a cukorral ,a vajjal és tejjel összegyúrjuk,annyi tejet adagolunk hozzá,hogy egy jó linzer állagú masszát kapjunk,majd egy tepsit (38x22)megszórunk száraz keksszel (ha szeleteljük így nem ragad le)és a masszánkat eldolgozzuk egyenletesen rajta,jöhet a következõ réteg egy vékony sárgabarack lekvár,erre egy tejszínes túrós réteg,a túrót a cukrokkal összekeverem,majd a kemény habbá vert tejszínhabot összeforgatom a túrós krémmel,a negyedik réteg egy fõzött vanília pudingos krém(az eredeti recept hideg puding krémmel készült,de én fõzöttet szoktam használni),a legfelsõ réteg egy kemény habbá vert tejszínhab,lehetõleg olyat használjunk aminek van tartása,végül a tetejére csokoládét reszelek.
Tényleg egy nagyon könnyen elkészíthetõ.és egy finom sütemény,úgy szerintem valóban finomabb,ha egy vékony könnyû kakaós piskótát sütünk alá,de így is tökéletes:-)

Hozzávalók: ...

Folytats a blogon ... ditta84.blogspot.com/2011/12/emeletes...

sponsored links

Keres?s