Emeletes zöldborsósaláta
sponsored links
Tulajdonképpen majonézes zöldborsósaláta, újhagymával és fõtt tojáskarikákkal gazdagítva, poharakba rétegezve tálalva. Sült húsok kiváló kísérõje lehet, sok sikert hozzá!
Hozzávalók 5 pohárhoz:
- 25 fürjtojás (vagy 6 tyúktojás)
- 30 dkg zsenge zöldborsó (tisztán mérve)
- 1 csomó újhagyma
- só, õrölt fehér bors
- 1 tojássárgája
- 1,25 dl olaj
- 1 evõkanál mustár
- 1 evõkanál citromlé
- 1 dl tejszín
- petrezselyemzöld
- A fürjtojásokat a szokott módon keményre fõztem, majd megpucoltam.
- A borsót enyhén sós vízben puhára fõztem, leszûrtem.
- Az újhagymát megtisztítottam, és keveset a zöld szárrészbõl is felhasználva karikákra vágtam.
- Majonézt készítettem: a tojássárgáját elkevertem, kis adagokban hozzákevertem az olajat.
- Hozzáadtam a mustárt, a citromlevet és a tejszínt, ízesítettem sóval, õrölt fehér borssal.
- Híg öntetet kaptam, amibe beleforgattam a kihûlt zöldborsót (ha sûrûbb öntetet szeretnénk, tejszín helyett használjunk tejfölt).
- A poharak aljában szétosztottam a hagymakarikákat, erre rétegeztem a majonézes zöldborsót, majd az egészet megkoronáztam a fõtt fürjtojás-karikákkal.
- Tetejét apró, zsenge petrezselyemlevélkékkel díszítettem (petrezselyem helyett snidlinget is használhatunk).