EMELETES CSOKOLÁDÉTRORTA
sponsored links
No, hát ilyen lett az emeletes csokitorta az apró virágocskákkal. Kamillának ez úton is Boldog Születésnapot Kívánok. Remélem tetszik majd a kis hölgyek a kért torta... Este tízkor végeztem a két nagy tortával. /Elõtte sütöttem egy 40 x 60 cm-es dupla fényképes tortát... / Az utóbbi tiramisu ízû lett, ez pedig egy fõzött csokikrémes. Nem mondom, eléggé lefárasztott a dolog, de lényeg, hogy örömet okoz majd mindkettõ...
A piskóta: 8 tojás, 20 dkg liszt, 5 dkg jó minõségû keserû kakaópor, 24 dkg cukor, 1 sütõpor, 8 evõkanál víz, csipet só.
A tojásokat szétválasztottam és a fehérjét egy csipet sóval kemény habbá felvertem. A sárgájákat fehéredésig kevertem a cukorral, majd hozzákevertem a vizet. Ezután a lisztbe elkevertem a sütõport és a kakaóport majd hozzáadtam a tojásos-cukros masszához. Alaposan kikevertem. A végén lazán beleforgattam a kakaós krémbe a tojásfehérjehabot. Vettem egy nagyobb illetve egy kisebb kerek tortaformát, 2/3 masszát a nagyobbik, 1/3 masszát pedig a kisebb formába töltöttem. 175 C-on, kb. 20 perc alatt készre sütöttem a piskótákat. Tûpróbával érdemes megbizonyosodni, hogy tényleg átsültek-e... A formából kivettem, kihûtöttem, majd ...