Elõételek, kaviár, füstölt pisztráng, zöldekkel a téli kertbõl
sponsored links
A hideg elõételek az ünnepi asztal elengedhetetlen attribútumai. Felkeltik az étvágyat, díszítik az asztalt, és ünnepi légkört varázsolnak körénk. Az elõétel lehet a menüsor legváltozatosabb fogása. Sokkal inkább szól a szemnek, és nem a mennyiségre hanem az ízek különleges kifinomultságára fektetjük a hangsúlyt. Fontos az összehangolt sokféleség. Ezért célszerû egy téma köré felépíteni, ami lehet a hal, a kaviár, vagy gomba, illetve csirke vagy más húsfélék. Bemutatásként egy halas kaviáros tálat kínálok.
A kis palacsintákat sûrûbbre bekevert tésztával készíthetjük, és egy hagyományos palacsintasütõben egyszerre -5 darab is elfér, így nem fog sokáig tartani a sütésük. Felhasználásig letakarva meleg helyen tartjuk.
A spárga méltó társa a kaviárnak és a hidegen füstölt pisztrángnak. Fehér spárga lévén elõször megtisztítjuk, aztán 3-4 percig pároljuk, vagy blansírozzuk, majd átrakjuk egy sütõtálba, tetejére vajdarabkákat teszünk, sózzuk, borsozzuk, és közvetlenül a tálalás elõtt 4-5 percig ...